8 °C Budapest

Egyetlen apróság miatt nem leszel soha sikeres: így szabotálod az életedet

2017. március 6. 15:00

A siker nem pusztán egy halom pénzt jelent. Sokaknak van sok pénze, és közben rettenetesen boldogtalan, és kiegyensúlyozatlan az élete. Mégis, mit csinálnak ennyire rosszul?

A siker érdekében folyamatosan fejleszteni kell az embernek önmagát: ki ő valójában, hogyan él, mit csinál, mennyire hasznos. De miért nem sikeres, miért nem fejlődik a legtöbb ember? A válasz abban rejlik, hogy sokkal jobban kell koncentrálni azokra a dolgokra, amik igazán számítanak.

A legtöbb ember azt csinálja rosszul, hogy elveszik a részletekben és a kis dolgok között"

- mondta Jim Rohn, az Egyesült Államok népszerű vállalkozója, és írója. Következetesen minőségi életet kell élned. Meg kell teremteni az egyensúlyt az életed néhány alapvető szegmensében (lelki, kapcsolati, anyagi, fizikai), és minden más felesleges dolgot el kell engedni, ami nem tesz minőségileg hozzá az életedhez. A sikeres emberek szerint mindenkinek ugyanakkora esélye van a sikerre, a legtöbben viszont nem érik el soha a céljaikat, és ezt kizárólag a hozzáállásuknak és a mentalitásuknak köszönhetik.

A sikerhez nélkülözhetetlen elhinni, hogy ami az egyénnel történik, az miatta történik, a személyiségjegyei, a döntései, és a cselekedetei miatt. Nyilván komoly kihívás előtt áll az, aki eddig nem így látta a világot, de ha meg se próbál változtatni a szemléletén, esélyt sem ad magának"

- mondta korábban a Pénzcentrumnak dr. Mihály Nikolett gazdaságpszichológus.

Felejtsd el a sodródást

A fejlődés alapja a nagyfokú tudatosság. Mérlegelni kell, hogy kire szánsz időt, ésszerűen kell felépíteni a napjaidat, és ami talán elsőre meglepő: minőségi ételeket kell fogyasztani. A tevékenységek és a viselkedési minták nagyban meghatározzák az embert. Ahogy tágul az ember látóköre, rájön, hogy az élete mely területein vagy szükség módosításokra. Vissza kell vágni a kiadásokat, az elpazarolt időt és a szórakozást. Több időt kell szentelni oktatásra, és a jövőbe való befektetésekre.

Minél sikeresebbé válik az ember, folyamatosan meg kell válnia a silány dolgoktól, hogy minden területen a magas minőség legyen a mérvadó. Ez viszont nem a tökéletességet jelenti. És nem is arról szól, hogy az élet minden percét be kell táblázni. Az igazi sikernek része az egyensúly.  A szakember szerint a döntéseknek és az összefüggéseknek kell jobb minőségűvé válnia. Ezek aztán kihatnak az élet minden területére, tehát az élet minden területén bekövetkezik minőségi fejlődés. Ennek pedig az az oka, hogy az életben minden összefügg mindennel. Pont ezért lényeges, hogy értékesen töltsük a mindennapokat. Ez a tudatosság lendületet és egyensúlyt hoz az életben. A valóság viszont az, hogy nem csak időigényes, de nagyon nehéz is mindezt kialakítani a gyakorlatban. Nem egyszerű nemet mondani a lényegtelen dolgokra, feladni a rossz szokásokat pedig kimondottan nehéz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A társadalmi hatások ráadásul nagyon gyorsan vissza tudják állítani a középszerű gondolkodást az emberek fejében. Amikor azonban már valóban magáévá tette az ember ezeket az eszméket, értékeket és gondolkodást, elkezdenek jó dolgok történni, majd egyre boldogabb lesz. Sok inkább a jelenben él majd az ember, nagyobbakat álmodik, rugalmasabban veszi a kihívásokat, egy magasabb rezgésszámon éli az életét.

A fent vázolt "álomélet" viszont a legtöbb ember számára elérhetetlen, egyszerűen azért, mert elveszik az apróságok között. Ezért a legtöbb ember nem sikeres, nem fejlődik, és nem halad. De mint a legtöbb igazán nagy és fontos dolgot, ezt is csak elhatározni, és elkezdeni igazán nehéz.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem