35 °C Budapest
Túlhajszolja magát az X-Faktor mentora: szomorú következménye lehet

Túlhajszolja magát az X-Faktor mentora: szomorú következménye lehet

2016. október 17. 18:00

Egy évtized kellett ahhoz, hogy "A" kategóriás híresség legyen az egykori tehetségkutatós. Puskás Peti most az RTL Klub X-Faktor műsorának egyik mentora. Rengeteg megkeresést kap mostanában, és annyit dolgozik, hogy a családja már aggódik érte. Pedig a munka-magánélet egyensúly nagyon fontos.

Nemrég nehéz időszakot élt át Puskás Peti, ahogy ő fogalmazott: egy évig otthon malmozott. Most viszont ismét rengeteg megkeresést és felkérést kap, túl is vállalja magát, de nem akar visszaesni. A családja már aggódik érte, hogy túl sokat dolgozik.

Most lehet, hogy túlpörögtem. Apukám is leszúrt mostanában, öcsém is beszélgetett velem, és a párom, Angéla is, hogy túl sok mindent vállalok. Amikor szabadidőm van, akkor is csinálok valamit. De nem szeretném megint azt átélni, mint egykor. Csúcson vagyok, jól keresek, nem akarok visszaesni"

- mondta Puskás Peti a Hot magazinnak.

A munka és a magánélet egyensúlyának a megtalálása és megtartása nem csak a celebvilágban nehéz, de az átlagemberek életében is egyre nagyobb kihívást jelent.

Ha borul, akkor mindenhol

Komoly negatív stressz forrást okoz, ha felborul az egyensúly, ráadásul az életünk minden területére kihat. A túlzott leterheltség miatt felborulhat az időbeosztás, a stressz miatt viselkedésbeli változás jelentkezhet, ez pedig a munkahelyen és a családban egyaránt konfliktushoz vezethet. De nem csak az emberi kapcsolatokra van mindez kihatással, hanem a munkahelyi teljesítőképességre is. Éppen ezért munkáltatónak és munkavállalónak egyaránt az az érdeke, hogy az egyensúly megmaradjon.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Elmosódik a határ

Radikálisan átváltozott a munkaerőpiac az elmúlt húsz évben. Többek között a munkaidő és a szabadidő határa is gyakran teljesen elmosódik. Egy munkakörülményeket vizsgáló felmérés szerint azok európai munkavállalók, akik több mint heti 48 órában dolgoznak a 20 százalékuk hetente legalább egyszer a szabadidejükben is dolgoznak. A 40-47 órát dolgozóknál ez 18 százalék.

A felmérésben szereplő egyik legszomorúbb adat, hogy a megkérdezettek ötöde azt állítja, hogy nincs egyensúlyban a munkája és a magánélete. A legnagyobb arányban a gyermekesek és a 35-49 év közötti férfiak számára jelent ez nagy gondot.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00