Robbantják a rendszert: minden munkással új szerződést íratnak

Robbantják a rendszert: minden munkással új szerződést íratnak

2016. szeptember 6. 11:03

Több mint két évtizede szabályozták a diákmunkát, most viszont alapjaiban forgatják fel az egész eddigi rendszert. Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy ezzel mindenki - munkavállaló és munkáltató is - csak jobban jár majd. Mutatjuk, mire kell figyelnie minden dolgozó diáknak.

Tanév közben a hallgatók elsődleges feladata a tanulás - ezt vélhetően ők is így gondolják, mivel szorgalmi időszakban 30 százalékkal kevesebben vállalnak munkát, mint nyáron. A jelenléti szabályok is szigorodtak a felsőoktatási intézményekben, viszont még így is tízből négy diák vállal munkát (néhány éve még csak 10 százalékuk dolgozott).

A statisztikák azt mutatják, hogy évente nagyjából 130 ezer diák dolgozik, és 3 ezer cég foglalkoztat fiatalokat rendszeresen.

Mindkét fél életében hatalmas változást jelent, hogy szeptember elsejével hatályba lépett a diákok foglalkoztatását szabályozó új törvény.

Az első, és legfontosabb lépés, hogy mindenkinek új szerződést kell kötnie. Erre azért is van szükség, mert az iskolaszövetkezeti foglalkoztatás most már nem a Munka törvénykönyvének, hanem a Polgári és a Szövetkezeti törvénykönyv hatálya alá tartozik. Akik most lépnek be valamelyik iskolaszövetkezetbe, azokkal már a módosított szerződést íratják alá, a régiek megújítására január 1-ig van türelmi idő.

Az iskolaszövetkezet és a diákok most már nem munkajogi, hanem polgári jogi viszony lesz. Tagsági megállapodást kötnek majd. Ennek tartalmaznia kell:

  • a diák által vállalható feladatok körét,
  • a díjazás minimálisösszegét,
  • a kapcsolattartás módját a közreműködési kötelezettséggel nem járó időszakban.

Pihenőidő és szabadság

Ha két egymást követő napon is dolgozik a diák, akkor a napi munka befejezése és a következő napi megkezdése között legalább 11 órának kell eltelnie. Napközben 20 perc munkaközi szünet jár a hallgatónak, ha 6 óránál többet dolgozik. Ha viszont 9 óránál is több ideig, akkor egy 20 és egy 25 perces szünet jár neki.

Szabadság

Ha 13 napon keresztül dolgozott a diák, jár neki egy nap szabadság. Ezt viszont nem kell azonnal kiadni, elég az adott év december 31. napjáig. A szabadságot viszont nem lehet pénzben megváltani, csak akkor, ha megszűnik a jogviszony. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A könnyebb érthetőség kedvéért nézzük meg a DiákÉSZ példáját:

A diák januárban 20 napot töltött feladatteljesítéssel, 140 óra időtartamban, amelyért cserébe bruttó 140 ezer forintot kapott megbízási díjként. A fentiek alapján 20 osztva 13-mal, az 1,54, azaz - a kerekítési szabály miatt - 2 nap szabadság jár a diáknak. 140 óra osztva 20 nappal, akkor 7 óra/nap, tehát a szabadságot 7 óra időtartamra kell kiadni és nyilvántartani. Bruttó ezer forintos órabérnél ez azt jelenti, hogy a diáknak bruttó 7 ezer forintot kell fizetni a szabadság egy napjára. Tehát, ha két nap jár neki, akkor bruttó 14 ezer forinttal lesz magasabb a díja.

Ennyit fizetnek

A fizetést is szabályozzák: a fiatalok díjazásának el kell érnie a minimálbér, illetve a garantált bérminimum összegét. Körülbelül egy éve kezdtek nőni az órabérek. Amíg korábban szerencsésnek mondhatta magát, aki minimálbér körüli óradíjért el tudott helyezkedni, jelenleg a kevésbé jól fizető térségekben is 630-640 vagy e fölötti összeg a diákmunkások óradíja. Budapesten pedig 740-750 forint alatt garantáltan nem találnak diákmunkásokat a cégek.

Ha még nincs 18 éves

Ez egy speciálisabb eset, ugyanis ha a diák még nincs 18 éves, akkor a fiatal munkavállalók munkajogi védelme is vonatkozik rájuk. 

  • 5 nap pótszabadság,
  • a törvényes képviselő hozzájárulása kell minden szerződéssel kapcsolatos dologhoz,
  • legfeljebb napi 8 órát, heti 40 órát tölthet munkával,
  • nem kötelezhető munkára este 10 és reggel 6 között,
  • 4,5 óra után 30 perc, 6 óra után 45 perc munkaközi szünetet kell nekik biztosítani,
  • ha két egymást követő nap dolgozik, 12 óra pihenőidőt kell biztosítani közöttük.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43