30 °C Budapest
Megtaláltuk a világ legjobb gyakornoki állását

Megtaláltuk a világ legjobb gyakornoki állását

2016. szeptember 4. 13:00

Megtaláltuk a tökéletes állást annak, aki egy szombat esti bulin fedezte fel, hogy mihez ért a legjobban, és eldöntötte, hogy a hobbijából szeretne megélni. A kínált munka rendkívül egyszerű: utazni kell és végig kóstolni rengeteg gint. És természetesen fizetés is jár a kitartó munkáért, ráadásul nem is rossz!

Ma már rengeteg érdekes, izgalmas, és a megszokottól teljesen eltérő munkát lehet találni világszerte. Mi most ráakadtunk egy olyanra - arra ne térjünk ki, hogyan találtuk meg - ami, ha nem is lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a világ legjobb gyakornoki állása, a top 10-ben biztos benne van. A neve: gintern.

Létezik egy ILoveGin nevű szervezet, akik havonta találkozót szerveznek, egy amolyan Gin & Tonic klubot, hogy a vendégeknek segítsenek megtalálni, hogy melyik kézműves gin lesz a következő kedvencük. Ehhez segítségük hívnak egy lelkes, gin-kedvelő gyakornokot, vagy, ahogy ők hívják, ginternt. Neki az lesz a dolga, hogy végigkóstolja az új gineket, látogatja a szeszfőzdéket, és segít az új márkák és ízek kidolgozásában. Munkája során ráadásul rengeteget utazhat: mivel az Egyesült Királyság és Európa különböző pontjain kell segíteni a ginfőzdék munkáját. A kínált állás elég rugalmas, otthonról is lehet végezni, de számolni kell természetesen a sok utazással is.

Az elvárás annyi, hogy a jelentkező nagyon szeresse a gint, megtudja különböztetni egymástól a jó minőségűt a silánytól, 18 év feletti legyen, és rendelkezzen jogosítvánnyal. Utóbbi feltétel egy kicsit furcsa, mivel leegyszerűsítve az lesz a munkája, hogy alkoholt igyon, tehát nem ajánlott autóval járnia munkába.

Elsőre talán nem tűnik túl komoly munkának, viszont évi minimum 20 ezer fontot fizetnek érte (ez 370 forintos árfolyamon számolva 7 millió 400 ezer frointot jelent), ami még az Egyesült Királyságban is egész jó fizetésnek számít.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Amúgy ha kicsit szétnézel a világhálón, akkor látni lehet, hogy egyre több olyan állást kínálnak, ami merőben eltér az átlagostól. Néhány évtizede még szinte elképzelhetetlen volt, hogy valaki azzal keressen pénzt, hogy utazgat a világban, élményeket szerez, és megosztja másokkal a tapasztalatait. Ma viszont már van lehetőség arra, hogy efféle hobbikból is megélhessen az ember. És nemcsak, hogy egy fillérbe se kerül neki, még fizetést is kap érte.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
perfekt  |  2022.08.10 09:19
A jogi személy döntéshozó szerve az átalakulásról jellemzően két alkalommal határoz. Ha a tagok az á...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05