Megtaláltuk a világ legjobb gyakornoki állását

Megtaláltuk a világ legjobb gyakornoki állását

2016. szeptember 4. 13:00

Megtaláltuk a tökéletes állást annak, aki egy szombat esti bulin fedezte fel, hogy mihez ért a legjobban, és eldöntötte, hogy a hobbijából szeretne megélni. A kínált munka rendkívül egyszerű: utazni kell és végig kóstolni rengeteg gint. És természetesen fizetés is jár a kitartó munkáért, ráadásul nem is rossz!

Ma már rengeteg érdekes, izgalmas, és a megszokottól teljesen eltérő munkát lehet találni világszerte. Mi most ráakadtunk egy olyanra - arra ne térjünk ki, hogyan találtuk meg - ami, ha nem is lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a világ legjobb gyakornoki állása, a top 10-ben biztos benne van. A neve: gintern.

Létezik egy ILoveGin nevű szervezet, akik havonta találkozót szerveznek, egy amolyan Gin & Tonic klubot, hogy a vendégeknek segítsenek megtalálni, hogy melyik kézműves gin lesz a következő kedvencük. Ehhez segítségük hívnak egy lelkes, gin-kedvelő gyakornokot, vagy, ahogy ők hívják, ginternt. Neki az lesz a dolga, hogy végigkóstolja az új gineket, látogatja a szeszfőzdéket, és segít az új márkák és ízek kidolgozásában. Munkája során ráadásul rengeteget utazhat: mivel az Egyesült Királyság és Európa különböző pontjain kell segíteni a ginfőzdék munkáját. A kínált állás elég rugalmas, otthonról is lehet végezni, de számolni kell természetesen a sok utazással is.

Az elvárás annyi, hogy a jelentkező nagyon szeresse a gint, megtudja különböztetni egymástól a jó minőségűt a silánytól, 18 év feletti legyen, és rendelkezzen jogosítvánnyal. Utóbbi feltétel egy kicsit furcsa, mivel leegyszerűsítve az lesz a munkája, hogy alkoholt igyon, tehát nem ajánlott autóval járnia munkába.

Elsőre talán nem tűnik túl komoly munkának, viszont évi minimum 20 ezer fontot fizetnek érte (ez 370 forintos árfolyamon számolva 7 millió 400 ezer frointot jelent), ami még az Egyesült Királyságban is egész jó fizetésnek számít.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Amúgy ha kicsit szétnézel a világhálón, akkor látni lehet, hogy egyre több olyan állást kínálnak, ami merőben eltér az átlagostól. Néhány évtizede még szinte elképzelhetetlen volt, hogy valaki azzal keressen pénzt, hogy utazgat a világban, élményeket szerez, és megosztja másokkal a tapasztalatait. Ma viszont már van lehetőség arra, hogy efféle hobbikból is megélhessen az ember. És nemcsak, hogy egy fillérbe se kerül neki, még fizetést is kap érte.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?