27 °C Budapest
Luxuscafetéria Magyarországon: ilyen juttatásokról még nem is hallottál

Luxuscafetéria Magyarországon: ilyen juttatásokról még nem is hallottál

2016. augusztus 26. 05:30

Nem álom többé a nyugati munkakörnyezet: egyre többet tesznek a cégek azért, hogy vonzó legyen egy munkahely, és ajánlják a kollégák másoknak is. Amellett, hogy ez az egyik leghatékonyabb toborzási módszer, segít megtartani az ott dolgozókat is. Utánajártunk, Magyarországon milyen extrém béren kívüli juttatások vannak.

A magyar munkavállalók harmada semmilyen béren kívüli juttatásban nem részesül a workania.hu belső felmérése alapján. Akik mégis kapnak valami extrát, ők is főleg étkezési, vagy utazási támogatást, irodai italellátást, esetleg céges mobilt. Vannak azonban egészen extrém juttatások is, még ha jelenleg a magyar cégeknek csak egy szűkebb rétege él ezzel a lehetőséggel.

Viszont egyre gyakrabban lehet találni olyan álláshirdetéseket, ahol ingyenes szállást, vagy buszjáratokat is biztosítanak a dolgozóknak, vagy ha valaki biciklivel akar bejárni a munkahelyére, akkor van lehetősége zuhanyozni.

Így könnyebb az a napi 8 óra

A "menő" munkahelyeken a cafeteria, ingyen kávé, csocsóasztal és csapatépítő rendezvények már teljesen normálisnak, mondhatni átlagosnak számítanak.

Van olyan munkahely, ahol egy telefonfülkét alakítottak át arra a célra, hogy elvonulhassanak a kollégák telefonos üzleti megbeszéléseket folytatni. De egyre gyakrabban alakítanak ki pihenő szobákat ággyal, tévével, masszázsfotellel" 

- mondta Sámson Dorottya, a Profession toborzási vezetője. Hozzátette, ezek főként azokon a munkahelyeken fordulnak elő, ahol nagyon fontos a kreatív és inspiráló közeg. 

Az extrémebbek

Közös ebédek, pénteki bowlingozás, céges grillezés a tetőteraszon, vagy közös hajózás a Dunán - ezek is egyre gyakrabban kapnak helyet a vállalati rendszerekben.

Egyes cégeknél a konyhában a kávéfőző mellett olyan gépek is találhatók, amik vattacukrot és popcornt készítenek. Megint máshol egy kis mágneskártyát kreditekkel töltenek fel minden hónapban a dolgozók számára, és azokkal lehet "fizetni" a céges automatáknál a túró rudiért és az üdítőért. A dekorációra és az inspiráló környezetre is egyre többet adnak a cégek, de talán a legextrémebb munkahelyi installáció, amiről eddig hallottunk: az iroda közepén elhelyezett csúszda.

Olyannal is találkoztam, hogy a házi kedvenceket is belehet vinni a munkahelyre, sőt egy cég saját  kutyát is tartott, és a kollégák közösen gondoskodtak róla" 

- mondta Ficza János, a Workania munkaerő-piaci szakértője.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szakmai fejlődésre is adnak

A kényelmi juttatások mellett nagyon gyakoriak és kedveltek a szakmai extrák is, például fizeti a cég a dolgozónak, hogy tréningeken, kurzusokon vegyen részt, nyelvet tanuljon, esetleg külföldi szakmai rendezvényeken vegyen részt. Ezek gyakran motiváló eszközök is.

Főleg a kreatíviparban, az informatikai, valamint a nemzetközi cégeknél és a startupoknál jellemzőek ezek a plusz juttatások"

 - mondta Ficza János. 

Plusz pénz, ha hozol embert

Találtunk olyan álláshirdetést, amelyben ajánlási programot is feltűntettek: anyagi ösztönzéssel kérik a munkavállalót, hogy másoknak is ajánlja a céget. Tehát ha "viszel a vállalathoz új embereket", akkor azért pénzt kapsz, a hirdetés szerint a havi jövedelem 30 százaléka is elérhető ezzel.

A HR-szakértők már évek óta egyetértenek abban, hogy a legjobb toborzási módszer, ha a munkavállaló elégedett a munkahelyével, és szívesen beszél róla, ajánlja másoknak is. Továbbá ha valahol szeretnek dolgozni az emberek, akkor nem akarnak váltani. Tehát a fenti extra, béren kívüli juttatások mind azt szolgálják, hogy vonzó legyen az adott munkahely, a kollégák jól érezzék ott magukat, beszéljenek róla, ajánlják másoknak. Ezzel a cég márkája is épül, alacsonyabb lesz a fluktuáció, és nem kell aggódnia munkaerőhiány miatt.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?