Ezért bukta el 170 szülő a családi pótlékot

Ezért bukta el 170 szülő a családi pótlékot

Pénzcentrum
2016. június 3. 10:03

A kötelező óvodáztatáshoz kötött családi pótlék rendszerének januári bevezetése óta az igazolatlan hiányzások száma töredékére esett vissza az óvodákban - írja a Központi Statisztikai Hivatal tavalyi nevelési évre vonatkozó adataira hivatkozva a Magyar Idők.

Míg az idei év első három hónapja alatt összesen csak 170 szülőnél kellett szüneteltetni a családi pótlékot a 20 napot meghaladó igazolatlan távolmaradás miatt, addig tavaly az ilyen hiányzások száma még meghaladta a 14 ezret.

A KSH adatai szerint az előző nevelési évben egyedül az Észak-alföldi régióban több mint 4300 gyermek esetében lehet igazolatlan hiányzásról beszélni, ami negyedéves lebontásban meghaladja az ezret - írják. A régión belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt a legtöbb a hiányzás, összesen 2105, ami negyedéves lebontásban átlagosan 526 gyermeket jelent. Ez messze meghaladja az idei számokat, amikor összesen 31 gyermek maradt tartósan távol a megyében az év első három hónapjában - teszik hozzá.

A tavalyi statisztika szerint az Észak-magyarországi régióban 3356 óvodásnál fordult elő igazolatlan hiányzás, ezen belül Borsod megyében kiemelkedően sokról, 2141 gyerekről van szó. Ez havonta átlagosan 178 gyereket jelent, ezzel szemben az idei év első három hónapjában mindössze 12 szülőnél szüneteltették a családi pótlékot a 20 órát meghaladó igazolatlan hiányzás miatt - idézik a statisztikákat.

Az ország hét régiójából a nyugat-dunántúli végzett tavaly a legjobb helyen, itt alig 540 gyermeknek volt igazolatlan hiányzása, Vas megyében csak 35, míg idén három hónap leforgása alatt mindössze 4 családtól vonták meg a támogatást - közölte a Magyar Idők.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az adatokat árnyalhatja, hogy az illetékes hivatalok igyekszenek csak a legvégső esetben felfüggeszteni az anyagi támogatás utalását, ezért nem zárható ki, hogy azoknál a családoknál, ahol az igazolatlan órák száma ugyan már meghaladta a megengedett húszat, a szülőket sikerült jobb belátásra téríteni - áll a cikkben.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?