Meglepő őszinteséggel vallott anyagi gondjairól Gregor Bernadett

Meglepő őszinteséggel vallott anyagi gondjairól Gregor Bernadett

2016. május 13. 14:02

A megélhetéshez ma már nem elég a hivatástudat, ezért más bevételi forrásra is szüksége van a művészeknek - vallja Gregor Bernadett. De tényleg ilyen rosszul keresnek manapság a színművészek?

Hiába a hivatástudat, ma már nem lehet megélni a színészmesterségből - vallja Gregor Bernadett. Legalábbis a színésznő és férje, Szarvas Attila állításuk szerint éppen ezért vállalták el az Édes élet, illetve a Drágám, add az életed! c. műsorokat a TV2-n.

Jó volt látni a nagy elődeinknél, például Koncz Gáborban is, hogy hivatásként tekintett a szakmájára és ami nagyon fontos, hogy meg is tudott belőle élni. Ma már ez sajnos nincs így. Ezért mi is kénytelenek vagyunk a színházi státuszunk mellett elmenni kereskedelmi tévékhez. Nekünk is vannak sárga csekkjeink, van kocsihitelünk, a kettőnk színházi fizetéséből pedig egyszerűen képtelenség mindezeket kifizetni

- nyilatkozta a Blikknek a színésznő.

Tényleg ilyen rossz a színészek helyzete?

Habár rettentően nagy a szórás a színészfizetések között ismertségtől, illetve társulattól függően, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, átlagkeresetekre vonatkozó legfrissebb statisztikái mégis jó iránymutatóként szolgálnak. E szerint ma Magyarországon átlagosan

egy segédszínésznek bruttó 200 ezer, míg egy színésznek bruttó 275 ezer szerepel a bérszámfejtésében havonta.

Ez pedig a KSH legfrissebb, bruttó átlagkeresetekre vonatkozó statisztikái szerint azt jelenti, hogy a színészeknek bő 25 ezer forinttal több jár, mint a magyar átlagnak. A kérdés innentől kezdve már csak az, hogy az átlag munkavállalóknak mennyire fér ma bele az életébe, hogy másod- vagy harmad állást is vállaljanak főállásuk mellett.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?