1 °C Budapest
Így kereshetsz pénzt a testeddel: munka nélkül, legálisan

Így kereshetsz pénzt a testeddel: munka nélkül, legálisan

2016. február 21. 07:03

Neked is számít minden fillér? Akkor megmutatjuk, hogyan tehetsz szert egy kis mellékjövedelemre, gyakorlatilag munka nélkül, a testeddel. Persze nem illegális dolgokról van szó, ezekkel a tippekkel pár tízezer forintot kereshetsz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Adj vért

A véradások alkalmával egy 500 forint értékű étkezési utalvány lehet a jutalmunk. Ez az összeg azonban növekedhet, attól függően, hogy mikor és hol adunk vért. Akad olyan hirdetés is, ahol már 1 500 forint értékű utalványt kínálnak a vérünkért. Emellett azonban extra ajándékokban is részesülhetünk, ha hajlandóak vagyunk vért adni, például akik 2015-ben vért adományoztak 2016-ban mindannyian jogosultak lettek balesetbiztosításra, mivel az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) kifizeti a teljes éves díjat helyettük.

A véradáshoz személyi igazolványra, TAJ és lakcímkártyára van szükséged. A férfiak évente ötször, a nők évente háromszor adhatnak vért. A véradások között pedig legalább 56 nap szünetet kell tartani.

Kik jelentkezhetnek véradásra?

  • Aki elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65-öt,
  • legalább 50 kiló,
  • egészségesnek érzi magát.

Adj vérplazmát

A vérplazmánkért alkalmanként Budapesten 4 000 forintot, míg vidéken 3 000 forintot szerezhetünk, de időnként különböző akciókon, nyereményjátékokon is részt vehetünk, ha vérplazmát adunk. Egyszerre legfeljebb 750 ml vérplazmát vesznek le tőlünk és ezt  olyan gyógyszerek előállításához használják fel, amiket mesterségesen nem tudnának előállítani. Ezzel pedig olyan betegeken segíthetünk, mint például az 1-es típusú cukorbetegek, akiknek naponta többször kell inzulint beadniuk maguknak.

A plazmaadás folyamata az orvosi vizsgálatokkal együtt körülbelül egy órát vesz igénybe, és két adás között legalább 3 napnak kell eltelnie. Egy évben azonban maximum 33-szor lehet plazmát adni, ha megfelelünk a feltételeknek - vagyis egy év alatt ezzel akár 132 000 forintot is megkereshetünk. A vérplazmaadásnál is fontos, h legyenek nálunk az irataink és időpontot se felejtsünk el előre foglalni.

Vegyél részt gyógyszerkísérletben

Bár nagy port kavart a közelmúltban az a hír, miszerint egy ember gyógyszerkísérlet miatt halt meg Franciaországban - ez az eset azonban egyedi. Ezek a kísérletek alapvetően biztonságosnak mondhatóak, hiszen a próbák előtt nagyon szigorú engedélyezési eljárás zajlik.

Aki pedig bevállalja, Nyugat-Európában egy-egy ilyen kísérletért akár milliós részvételi díjat is kaphat, hazánkban pedig néhány százezer forint ütheti a markát annak, aki egyes fázisú gyógyszerpróbán vesz részt. A gyógyszervizsgálatot végző cégek általában hirdetésekben toboroznak egészséges önkénteseket - 18-40 éves és 60-100 kilogramm közötti férfiakat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Legyél spermadonor

Ha így keresnél pénzt, akkor nem lesz egyszerű dolgod, ugyanis a spermadonoroknak nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelniük. A magyar férfiak hímivarsejtjei pedig olyan rossz minőségűek, hogy csak minden tízedik férfi alkalmas spermadonornak. Ráadásul a helyzet azért sem egyszerű, mert nemrég derült ki, hogy bezár az egyik legnagyobb magyar spermabank.

Spermadonornak olyan 18-35 év közötti férfiak jelentkezhetnek, akik teljesen egészségesek. A jelentkezés után pedig egy többlépcsős vizsgálaton kell keresztül esni, ahol a sperma-, vér- és vizeletvizsgálatokon túl pszichológiai vizsgálaton is részt kell venni. Ha minden kritériumnak megfelelünk, akkor ezzel alkalmanként 15 -20 ezer forintot tehetünk zsebre.

Add el a hajad

Ha legalább 35-40 cm a hajad, akkor azzal nagyot kaszálhatsz. A hajad hosszúságától és sűrűségestől függően akár 5 - 40 ezer forintot is kaphatsz azért, ha levágatod és eladod. Az európai haj különösen értékesnek számít a piacon, de arra figyelj, hogy több helyen csak akkor veszik meg a hajadat, ha ott helyben vágják le. A férfiak sincsenek kizárva,  a tapasztalatok szerint sok férfi adja el évek óta növesztett tincseit.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
hrbonbon  |  2021.12.06 00:33
Az ÉRTÉKADÁS TÖRVÉNYE a vezetést mások szolgálataként határozza meg. A jó vezető arra fókuszál, hog...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?