21 °C Budapest

Így kereshetsz pénzt a testeddel: munka nélkül, legálisan

2016. február 21. 07:03

Neked is számít minden fillér? Akkor megmutatjuk, hogyan tehetsz szert egy kis mellékjövedelemre, gyakorlatilag munka nélkül, a testeddel. Persze nem illegális dolgokról van szó, ezekkel a tippekkel pár tízezer forintot kereshetsz.

Adj vért

A véradások alkalmával egy 500 forint értékű étkezési utalvány lehet a jutalmunk. Ez az összeg azonban növekedhet, attól függően, hogy mikor és hol adunk vért. Akad olyan hirdetés is, ahol már 1 500 forint értékű utalványt kínálnak a vérünkért. Emellett azonban extra ajándékokban is részesülhetünk, ha hajlandóak vagyunk vért adni, például akik 2015-ben vért adományoztak 2016-ban mindannyian jogosultak lettek balesetbiztosításra, mivel az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) kifizeti a teljes éves díjat helyettük.

A véradáshoz személyi igazolványra, TAJ és lakcímkártyára van szükséged. A férfiak évente ötször, a nők évente háromszor adhatnak vért. A véradások között pedig legalább 56 nap szünetet kell tartani.

Kik jelentkezhetnek véradásra?

  • Aki elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65-öt,
  • legalább 50 kiló,
  • egészségesnek érzi magát.

Adj vérplazmát

A vérplazmánkért alkalmanként Budapesten 4 000 forintot, míg vidéken 3 000 forintot szerezhetünk, de időnként különböző akciókon, nyereményjátékokon is részt vehetünk, ha vérplazmát adunk. Egyszerre legfeljebb 750 ml vérplazmát vesznek le tőlünk és ezt  olyan gyógyszerek előállításához használják fel, amiket mesterségesen nem tudnának előállítani. Ezzel pedig olyan betegeken segíthetünk, mint például az 1-es típusú cukorbetegek, akiknek naponta többször kell inzulint beadniuk maguknak.

A plazmaadás folyamata az orvosi vizsgálatokkal együtt körülbelül egy órát vesz igénybe, és két adás között legalább 3 napnak kell eltelnie. Egy évben azonban maximum 33-szor lehet plazmát adni, ha megfelelünk a feltételeknek - vagyis egy év alatt ezzel akár 132 000 forintot is megkereshetünk. A vérplazmaadásnál is fontos, h legyenek nálunk az irataink és időpontot se felejtsünk el előre foglalni.

Vegyél részt gyógyszerkísérletben

Bár nagy port kavart a közelmúltban az a hír, miszerint egy ember gyógyszerkísérlet miatt halt meg Franciaországban - ez az eset azonban egyedi. Ezek a kísérletek alapvetően biztonságosnak mondhatóak, hiszen a próbák előtt nagyon szigorú engedélyezési eljárás zajlik.

Aki pedig bevállalja, Nyugat-Európában egy-egy ilyen kísérletért akár milliós részvételi díjat is kaphat, hazánkban pedig néhány százezer forint ütheti a markát annak, aki egyes fázisú gyógyszerpróbán vesz részt. A gyógyszervizsgálatot végző cégek általában hirdetésekben toboroznak egészséges önkénteseket - 18-40 éves és 60-100 kilogramm közötti férfiakat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Legyél spermadonor

Ha így keresnél pénzt, akkor nem lesz egyszerű dolgod, ugyanis a spermadonoroknak nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelniük. A magyar férfiak hímivarsejtjei pedig olyan rossz minőségűek, hogy csak minden tízedik férfi alkalmas spermadonornak. Ráadásul a helyzet azért sem egyszerű, mert nemrég derült ki, hogy bezár az egyik legnagyobb magyar spermabank.

Spermadonornak olyan 18-35 év közötti férfiak jelentkezhetnek, akik teljesen egészségesek. A jelentkezés után pedig egy többlépcsős vizsgálaton kell keresztül esni, ahol a sperma-, vér- és vizeletvizsgálatokon túl pszichológiai vizsgálaton is részt kell venni. Ha minden kritériumnak megfelelünk, akkor ezzel alkalmanként 15 -20 ezer forintot tehetünk zsebre.

Add el a hajad

Ha legalább 35-40 cm a hajad, akkor azzal nagyot kaszálhatsz. A hajad hosszúságától és sűrűségestől függően akár 5 - 40 ezer forintot is kaphatsz azért, ha levágatod és eladod. Az európai haj különösen értékesnek számít a piacon, de arra figyelj, hogy több helyen csak akkor veszik meg a hajadat, ha ott helyben vágják le. A férfiak sincsenek kizárva,  a tapasztalatok szerint sok férfi adja el évek óta növesztett tincseit.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem