0 °C Budapest

Havi 24 ezerből tengődik Fábry Sándor exbarátnője

Pénzcentrum
2015. október 6. 17:02

Nem is gondolnánk, hogy a híres emberek között is akad, akinek pár tízezer forintot kell beosztania a havi kiadásaira. Pedig nincs ez másként Hada Renátával, Fábry Sándor exbarátnőjével sem, aki elmondása szerint havi 24 ezer forint gyesből tartja el gyermekét. Mennyi esélye lehet munkát találni a fiatal anyukának? Milyen hátrányos megkülönbözetés sújtja a magyar nőket, anyukákat?

Szeretném tisztázni a dolgokat. Én nem vagyok báró Festetics Mária, aki megrendeli magáról a képet az udvari festőtől. A havi 24 ezer forintos gyesből elég sok évig kellett volna spórolnom, hogy ez a kép elkészüljön, de az a megtiszteltetés ért minket, hogy egy festőművész felkért minket erre

- magyarázta Hada Renáta, Fábry Sándor showman volt barátnője. Az asszony fontosnak tartotta kiemelni, hogy a három hónapos gyermekéről készült festményt ajándékba kapta, ugyanis a szerény gyermektámogatásából nem tellett volna rá. Más bevételi forrása nincs is a családnak - írja a Hír24.

Milyen munkát kaphat az anyuka?

Persze idővel megpróbálhat munkát keresni Hada, azonban egy kisgyerekkel sokkal nehezebb lesz elhelyezkednie, legalábbis a felmérések azt mutatják, hogy a kisgyermekes anyukák sokkal nehezebben találnak munkát, mint a gyermek nélküli nők. A JÓL-LÉT Alapítvány tapasztalatai szerint a várandósság, majd a kisgyermek nevelése miatt a női munkavállalók gyakrabban találkoznak munkahelyi diszkriminációval.Egy 2007-es, a Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda által végzett kutatás szerint a gyermekvállalás 37 százalékkal rontja a nők foglalkoztatási esélyét.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) először 2010-ben foglalkozott a nőkkel szembeni munkaerő-piaci diszkrimináció kérdésével, ahol a felmérések szerint 29,5 százalékuk élt meg hátrányos megkülönböztetést álláskeresése során. A két évvel későbbi vizsgálat a diszkrimináció további növekedéséről számolt be.

 Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2011-ben végzett vizsgálatai alapján a munkáltatók rendszeresen tesznek fel (a jogszabály által egyébként tiltott) kérdéseket a női pályázó családi életére, gyermekvállalási szándékaira vonatkozóan.

A nőkkel szembeni, gyermekvállalással összefüggő diszkriminációs esetek közül a leggyakoribbak az olyan helyzetek, amikor a munkaviszonyt a terhesség bejelentésekor szüntetik meg, vagy amikor szülési szabadságról való visszatérés esetén győzik meg a nőt a munkaviszony közös megszüntetéséről. De gyakran előfordul olyan eset is, hogy továbbképzési, előmeneteli igényüket hagyják figyelmen kívül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 29. 16:06