7 °C Budapest

7 állás, amiről nem is tudtad, hogy létezik

2015. október 4. 13:00

Van olyan ember, akinek az a munkája, hogy másokat tuszkol fel a vonatra, vagy rendszám mögött sétál, hogy takarja azt. Sőt, olyan munkaerő is létezik, aki egész nap zebra jelmezben terelgeti a gyalogosokat az utcán. Itt vannak a világ legfurcsább állásai.

A hagyományok, az eltérő körülmények az egyes országokban egészen furcsa munkaerőpiaci igényeket teremthetnek. Olyan furcsa állások vannak, amikről nem is gondoltad volna, hogy léteznek. Íme néhány ezek közül, amik csak az adott országban léteznek.

Anglia: hattyú gondozás

Anglia egyes területein, Middlesexben, Surrey-ben, Buckinghamshire-ben, Berkshire-ben és Oxfordshire-ben minden évben ellenőrzik a hattyúk egészségi állapotát, hányan vannak, mérik őket és gyűrűzik is az állatokat. A munka végén isznak egyet a brit királynő egészségére.

Így zajlik a gyakorlatban:

Bolívia: zebraemberek

Bolíviában, La Pazban a városvezetés fizet munkavállalóknak azért, hogy zebrának öltözve segítsék a közlekedést. Átkísérik a gyalogosokat az utcán, és nyomást gyakorolnak az autósokra, hogy betartsák a közlekedési szabályokat. Mivel megjelenésükben igen feltűnőek, sokan hajlamosabbak a szabálykövetésre, ha egy emberi zebra kéri őket erre.

Irán: rendszámtábla blokkolók

Teheránban a hatóságok megszabják, hány autó mehet az utakra egy nap. Egyes számra végződők az egyik, a más számjegyre végződők másik napokon járhatják a várost. Mivel senki nem akar azokon a napokon nem autókázni, ezért embereket bérel fel, hogy az autója rendszámtáblája előtt és mögött ácsorogjon, sétáljon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hollandia: biciklihalászok

Amszterdamban szinte mindenki biciklivel közlekedik, sőt állítólag jóval több a bicikli, mint a lakos. A nagy számok törvénye alapján így nem csoda, hogy néhány kerékpár a kanálisban végzi. Ezeket pedig időről-időre kikanalazzák onnan hatalmas gépekkel, ők a biciklihalászok. Körülbelül 15 ezer biciklit halásznak ki egy évben.

India: ebédszállítók

Önmagában az ebédszállítás nem lenne különösebben érdekes tevékenység. De Indiában, főként Mumbaiban ezek a szállítók az otthon főzött ebédeket gyűjtik be, és szállítják ki a munkahelyekre a családtagoknak.

Japán: speciális vasutasok

Amíg nem utaztál valamilyen japán reggeli járaton, nem tudhatod, mi a tömegnyomor. Annyian vannak egy-egy szerelvényen, hogy külön tuszkoló emberekre van szükség, akik a lehető legtöbb embert rakják fel a reggeli vonatokra.

Japán: bérbarátok

Ugyancsak Japánban egyes kávézókban ölelő társat lehet bérelni. Hús-vér nőket, akik körülbelül 250 forintos óradíjjal megölelnek. Le is dőlhetsz melléjük, fekhettek összebújva. Egyéb szolgáltatás nem vásárolható tőlük, mielőtt valaki rosszra gondolna.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?