3 °C Budapest

Ilyet sem láttunk még Kormányablakban: ez ugye csak vicc?

2015. július 8. 15:03

"Hálával tartozunk szüleink nevében, mert szívesen segítenek családunk ügyében" - énekelték nemrég óvodások egy Kormányablak megnyitóján. Ma én is szerencsét próbáltam.

Régi ismerősök nagy találkozása - dióhéjban így összegezhetném a mai délelőttömet, amit az egyik XII. kerületi kormányablakban töltöttem. Az egyetlen probléma a családias hangulattal mindössze annyi volt, hogy az ügyfelek többsége a magánéletben még sohasem találkozott, csak a többszöri sikertelen ügyintézés hozta őket össze, ismét...

De ne szaladjunk ennyire előre. Ha ugyanis hiszek a sorszámosztó automatára kiaggatott felhívásnak, akkor azonnal sarkon fordulok. Megjegyzem, néhány nappal ezelőtt éppen így tettem.

Mivel azonban 4-5 várakozónál ezúttal nem volt több az ügyféltérben, gondoltam próbára teszem a szerencsémet, és "információért fordulok a munkatársakhoz", hogy

mégis hogy fogyhattak el a sorszámok alig 45 perccel nyitás után?

A karakán kérdésre meglepő válasz érkezett: igazából nem is fogytak el a sorszámok, csak a fényképes ügyintézés (személyi, útlevél, stb.) nem elérhető technikai probléma miatt.

Ha nem ilyen ügyet szeretne intézni, hajtsa fel nyugodtan az automatán a felhívást és kérjen sorszámot

- mondta a kormányablak egyik munkatársa.

Micsoda mázli, hogy mertem kérdezni - gondoltam magamban, és akkor az sem érdekelt, korábban vajon hányan dőltek be és távoztak azonnal a trükkös felhívás miatt.

A jelmagyarázatot figyeld!

Ugyan nem volt könnyű megtalálni az automatán az "ügyfélkapu regisztráció" menüpontot, mivel annyira lekötött a vélhetően nem EU-forrásokból finanszírozott jelmagyarázat, azért nagy nehezen csak sikerült.

Ha valakinek nem lenne egyértelmű, a fenti képen az látszik, hogy az érintőképernyőre különböző cetliket ragasztottak, hogy "megkönnyítsék" az ügyintézést. Minek is bajlódtak volna az átprogramozással...

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A nagy találkozás

A várakozás közben tűnt fel csak a korábban már említett családias hangulat, amelynek tetőzése a következő kedves gesztus volt:

Sok sikert, ezúttal biztos sikerül

- bíztatott egy idősebb férfi egy középkorú nőt, aki elhunyt édesapja autóját szerette volna a nevére íratni, immár harmadjára. A férfi amúgy már ötödjére volt a hivatalban, ráadásul ugyanazzal az üggyel - súgta oda nekem az autós nő még a várakozás során.

Az idősebb férfi közben azt is kiderítette, mi az oka a nyögvenyelős ügyintézésnek. Mint azt a kormányablak egyik munkatársától megtudta,

elvileg a különböző uniós források lehívásához szükséges továbbképzések annyira leterhelik a munkatársakat, hogy a tényleges feladatok ellátására már alig marad erejük.

Ha ez igaz, akkor már azt is értem, miért csak 2 "ablaknál" ültek az 5-ből.

Ügyfélkapu: pipa; Útlevél: ???

Ehhez képest én igen jól jártam: befogadott egy összetartó "család", gazdagabb lettem néhány remek történettel, jót szórakoztam a közmunkások tesztjét idéző jelmagyarázaton, ráadásul mindezt munkaidőben. Arról már nem is beszélve, hogy az Ügyfélkaput - érkezéstől a távozásig - kb. 30 perc alatt sikerült elintéznem.

Arra azért kíváncsi vagyok, az útlevéligénylés - ami szintén esedékes - is ilyen flottul megy-e majd, vagy én is szert teszek néhány újabb régen látott ismerősre.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?