16 °C Budapest
Lassan ételre sincs pénze az RTL sztárjának: munkát keres

Lassan ételre sincs pénze az RTL sztárjának: munkát keres

Pénzcentrum
2015. június 7. 18:03

A Való Világ egykori sztárja, Baukó Éva mára eljutott oda, hogy a végső megtakarításait éli fel, így muszáj záros határidőn belül munkához jutnia. Mire kell figyelni mindenkinek, aki munkát keres?

Baukó Évának lassan filléres gondjai lesznek. Hónapok óta nem kap fizetést, mert egyik tévécsatorna sem tart igényt a munkájára.

Nem túl rózsás a hangulatom mostanában, mert sajnos nincs most melóm. Csomó új műsor indul ősszel az RTL Klubon, most nem azért, de egy szerkesztői munka jól jött volna. A párkereső műsorban például simán el tudtam volna képzelni magamat. De hát a média az sajnos olyan biznisz, hogy egyszer fent, egyszer lent

- magyarázta lehangoltan Éva, pedig pár hónapja még folyamatosan képernyőn volt hol az egyik, hol a másik nagy csatornánál - írja a Bors.

Dolgoztam én már szerkesztőként. Éden Barbit, az Éden Hotel győztesét én mutattam be a TV2 egyik producerének. A párkereső műsorba is beajánlottam egy barátnőmet szereplőnek. Érdekes módon az én castingoltjaim mindenhova bekerülnek, tehát nem lehetek olyan rossz benne, valamit érthetek a háttérmunkákhoz is. Bármennyire is szeretnék a tévében dolgozni, mégsem lehet életcél arra várni, mikor keresnek meg egy ajánlattal. Lassan egy olyan tanfolyam vagy munka után kell néznem, amiből meg tudok élni

 - fakadt ki Éva.

Nyomasztó érzés ebben a bizonytalanságban élni. Az a szerencsém, hogy van némi félretett pénzem, vagyis a tartalékomat élem fel éppen. Sosem éltem nagy lábon, de minden pénz elfogy egyszer. Viszont azt egyáltalán nem akarom megvárni

 - tette hozzá elszántan.

A munka megtalálásához azonban nem árt tudni, hogyan kell felkészülni egy állásinterjúra.

Mit kerüljünk az állásinterjún?

Mint bármilyen ismerkedési szituációban, úgy egy állásinterjún is iszonyú fontos az első benyomás. Határozott, magabiztos-e a fellépésed, milyen a tartásod, a kézfogásod. Hogyan beszélsz, jól megértik-e amit mondasz. De ezek mellett a feltett interjúkérdésekre adott válaszaid is nagyon fontosak. Gondolj bele, lehet, hogy te vagy a harminckilencedik, akit az adott hr-es vagy munkaadó meghallgat a héten, és az ötezredik, akit életében meghallgatott. Ezért gyorsan átlát a szitán (arról nem is beszélve, hogy halálra untatod), úgyhogy ezekkel a mondatokkal inkább ne is próbálkozz:

Kattints! 5 jó tanács pályakezdőknek az igazi profiktól

1. Csapatjátékos vagyok.

Helyette: legyél konkrétabb, mondd el, milyen tapasztalataid vannak ezen a téren, milyen helyzetekben álltál helyt egy csapat tagjaként. Például az előző munkahelyemen / az egyetemen én voltam a felelőse ennek a csoportfeladatnak.

2. Én vagyok a legjobb erre az állásra.

Helyette: hagyd, hogy erre ők maguk jöjjenek rá. Olyan tulajdonságaidat domborítsd ki, amelyek illusztrálják, miért lennél te a legjobb ehhez a feladathoz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

3. Nyitott vagyok mindenre.

Azért nem ajánlott egy ilyen mondatot bedobni, mert azt mutatja, mennyire kétségbeesett vagy. Ez "rontja az értékedet", azt látják majd, bármit elvállalsz, csak legyen munkád. Még a bértárgyalásokon is rosszabb ajánlatot kaphatsz, ha végül melletted döntenek.

4. Maximalista vagyok.

Ettől úgy tűnsz majd, mintha nem mondanál igazat. Helyette: inkább áruld el, mik a gyengeségeid, és hogy hogyan tudnál fejlődni ezekben.

5. Munkamániás vagyok.

Az nagyon jó hír, hogy élvezed a munkád, de azt is el tudod dönteni, melyik feladat a legfontosabb? Mivel érdemes kezdeni, és mit kell a végére hagyni? Melyik munkafolyamat az, ami nem várhat?

6. Nagyon jó vezetői képességeim vannak.

Helyette: mondd el, milyen vezetői tapasztalataid vannak, miben kamatoztattad eddig ezt a tudásodat. Arra figyelj, hogy olyat mondj, ami illik ahhoz a pozícióhoz, amire épp pályázol.

7. Nem becsültek meg az előző munkahelyemen.

Ez nagyon úgy tűnik, mintha csak el akarnád tussolni, miért is hagytad ott a legutolsó állásodat.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?