18 °C Budapest
Kiderült, ennyit keres Borbás Marcsi, a Gasztroangyal

Kiderült, ennyit keres Borbás Marcsi, a Gasztroangyal

2015. február 23. 16:33

Borbás Marcsival tavaly százötvennégy milliós szerződést írt alá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) - írja a Bors.

Borbás Marcsi közleménye válaszul a Borsban tegnap megjelent vezércikkre:

"A cikk címe alapján arra a hibás következtetésre juthat az olvasó, hogy én magánszemélyként a televíziótól százötvennégy millió forintot kaptam. Azonban ezen állítás nem állja meg a helyét, ugyanis magánszemélyként nem állok szerződéses jogviszonyban a televízióval, azaz a megjelölt összeg nem az én magán jövedelmem. (...) Cégünk a műsorok elkészítésére kapott megbízást, ami a műsor teljes költségét magában foglalja. A televízió az elkészült műsorok után fizet és nem a műsorokban való szereplésért nekem, mint magánszemélynek."

Megjárta a ranglétrát Borbás Mária, aki bemondóként kezdte pályafutását 1995-ben. Párjával közösen 2013-tól már saját céggel és saját stábbal készíti a köztévének a Gasztroangyal című műsort - írja a Bors.

A bulvárlap az MTVA nyilvános adataira hivatkozva azt írta, a Gasztroangyal műsorgyártása miatt tavaly kétszer kötött szerződést az MTVA Borbás Mária cégével. A műsorvezető cége nettó 1,85 millió forintért gyártja le a Gasztroangyal adásait. Ugyanakkor a műsorvezető 2014-ben egy másik műsort is szállított a köztévének, az Ég, föld, férfi, nőt, amelyből 25 epizódot rendelt az MTVA összesen nettó 112,25 millió forintért.

Jól választott szakmát Borbás Marcsi

Az Európai Bizottság munkaerőpiaci portálja szerint ma Magyarországon a legkeresettebb szakmákból egyedül az értékesítők, akik magas fizetést visznek haza - átlagosan nettó 300 ezer forintot. A legkevesebbet pedig a humán-egészségügyi, szociális ellátás foglalkoztatottjai - nettó 93 698 forintot. A top 10-es keresett szakmák listájában szerepelnek még a kézművesek, a banki alkalmazottak, és a vendéglátósok is. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a KSH legfrissebb adati szerint az átlagkeresetek 2014-ben három százalékkal nőttek, a fizikai foglalkoztatásúaké 106 300 forint, míg akik szellemi munkát végeznek azok átlagosan 210 900 forintot kerestek a tavalyi év során.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?