6 °C Budapest

Kiderült, ennyit keres Borbás Marcsi, a Gasztroangyal

2015. február 23. 16:33

Borbás Marcsival tavaly százötvennégy milliós szerződést írt alá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) - írja a Bors.

Borbás Marcsi közleménye válaszul a Borsban tegnap megjelent vezércikkre:

"A cikk címe alapján arra a hibás következtetésre juthat az olvasó, hogy én magánszemélyként a televíziótól százötvennégy millió forintot kaptam. Azonban ezen állítás nem állja meg a helyét, ugyanis magánszemélyként nem állok szerződéses jogviszonyban a televízióval, azaz a megjelölt összeg nem az én magán jövedelmem. (...) Cégünk a műsorok elkészítésére kapott megbízást, ami a műsor teljes költségét magában foglalja. A televízió az elkészült műsorok után fizet és nem a műsorokban való szereplésért nekem, mint magánszemélynek."

Megjárta a ranglétrát Borbás Mária, aki bemondóként kezdte pályafutását 1995-ben. Párjával közösen 2013-tól már saját céggel és saját stábbal készíti a köztévének a Gasztroangyal című műsort - írja a Bors.

A bulvárlap az MTVA nyilvános adataira hivatkozva azt írta, a Gasztroangyal műsorgyártása miatt tavaly kétszer kötött szerződést az MTVA Borbás Mária cégével. A műsorvezető cége nettó 1,85 millió forintért gyártja le a Gasztroangyal adásait. Ugyanakkor a műsorvezető 2014-ben egy másik műsort is szállított a köztévének, az Ég, föld, férfi, nőt, amelyből 25 epizódot rendelt az MTVA összesen nettó 112,25 millió forintért.

Jól választott szakmát Borbás Marcsi

Az Európai Bizottság munkaerőpiaci portálja szerint ma Magyarországon a legkeresettebb szakmákból egyedül az értékesítők, akik magas fizetést visznek haza - átlagosan nettó 300 ezer forintot. A legkevesebbet pedig a humán-egészségügyi, szociális ellátás foglalkoztatottjai - nettó 93 698 forintot. A top 10-es keresett szakmák listájában szerepelnek még a kézművesek, a banki alkalmazottak, és a vendéglátósok is. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a KSH legfrissebb adati szerint az átlagkeresetek 2014-ben három százalékkal nőttek, a fizikai foglalkoztatásúaké 106 300 forint, míg akik szellemi munkát végeznek azok átlagosan 210 900 forintot kerestek a tavalyi év során.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem