Luxusfizetés külföldön: ezt sok magyar benézi - heti összefoglaló

2015. január 18. 17:30

Elképesztően pörgős hetet hagytunk magunk mögött. Csütörötkön hatalmasat zuhant a forint, ez a meglepetésszerű helyzet rengeteg kérdést felvetett - például a devizahitelekkel kapcsolatban. Természetesen ezzel a témával is foglalkozunk heti összefoglalónkban -  teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Luxusfizetés külföldön: ezt sok magyar benézi
Bár egyre több magyart csábítanak a jóval magasabb fizetések külföldre, sokan azonban megfeledkeznek arról, hogy egy külföldi országban többnyire az élet is jóval drágább. Na, de mennyivel?

Akár 3 milliót is érhetnek ezek a régi ezresek
Évről-évre bocsát ki emlékérméket különböző címletekben a Magyar Nemzeti Bank (MNB). 2-5-10 ezres, vagy akár 50 ezer forintos emlékérmét is vásárolhatunk magunknak, és bár fizethetnénk is velük, nem igazán éri meg. Van olyan 1000 forintos érme, ami ma már akár 3 millió forintot is érhet.

320 forintból csinálnak 65 ezret: lecsap rájuk az új törvény
Idén januártól módosult a gyógyszertörvény. Főként annak érdekében, hogy eredményesebben lehessen fellépni az illegális, hamis termékekkel és árusítóikkal szemben.

Ez a cég bukhatja a legnagyobbat a vasárnapi zárva tartással
A hazai házhoz szállítós piac emblematikus szereplője, a Family Frost lehet a legnagyobb vesztese, ha március közepétől már kiszállítani sem lehet vasárnaponként az élelmiszereket. Ha általános érvényű lesz az NGM legfrissebb állásfoglalása, akár több magyar település is mozgóbolt nélkül maradhat.

Mindenhonnan becsekkolsz a telefonoddal? Na ezért veszélyes
Becsekkolunk egy étteremből, szórakozóhelyről, vagy egy távoli városból. Ha óvatlanok vagyunk, túl sokan látják, hogy épp hol tartózkodunk, a bűnözők pedig kifigyelik, és betörnek az üres lakásba. A szituáció egyáltalán nem elképzelhetetlen - kérdés, mit szólnak ehhez a biztosítók?

Hatalmasat gyengült a forint csütörtökön

Te jó ég! Mi lesz most a hitelemmel?

Kivégezték az autóhiteleseket: zuhanórepülésben a forint

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Megszólalt Orbán is: mi lesz az autóhitelesekkel?

Nem kizárt, hogy megmentik az autóhiteleseket is

Jókora drágulás jön: mit adnak nekünk a svájciak?

Visszaküldte Orbánnak az 1300 forintos nyugdíjemelést
Egyenesen Orbán Viktornak postázta el az 1316 forintos nyugdíjemelését Bognár József. Szerinte az összeg megalázó.

Még nem tudják a plázák, mi lesz velük vasárnaponként
Sok pláza még nem tudja, pontosan hogy tart majd nyitva márciustól vasárnaponként. Információink szerint több bevásárlóközpontban februárban egyeztetnek majd a bérlőkkel a jövőről. Érdekes kérdés, mi lesz a mozikkal, ha a boltok zárva tartanak.

Sok kismama hiába várja ezt a pénzt
Van, akinek bár már három hónapos a kisbabája, de egy forintot nem kapott még a szülés után járó terhességi gyermekágyi segélyéből. Az EMMI szerint a munkáltató a hibás, de akkor is csúszhat a kifizetés, ha az anya késve adja le a szükséges papírokat. De van úgy, hogy minden időben történik, mégsem jön a pénz.

Sorra állhatnak le a magyar netbankok: devizahitelesek a háttérben
A hétfői nap során több banknál is probléma volt a netbanki rendszer használatával. Jobb, ha az elkövetkező hónapokban hozzászokunk ehhez, ugyanis a bankok számára hatalmas munkát jelent a devizahiteles elszámolás, ez pedig azzal járhat, hogy lassabban oldódhatnak meg az informatikai problémák. De miért ilyen nehezek ezek a számítások, és kiket érint a dolog?

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.08 14:46
A tanácsadások során gyakran hallom, hogy a kliens legfőbb vágya, hogy boldog legyen újra. Megélje t...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
hrdoktor  |  2024.05.07 10:13
Életmódtanácsadók és laikusok körében gyakran elhangzik: a pozitív gondolkodás nemcsak a pszichés ál...
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 8. szerda
Mihály
19. hét
Május 8.
Fagylalt nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 8. 21:14
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem