21 °C Budapest

Ezen sokat nyerhetnek a nyugdíjasok: minden fillér számít - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. február 9. 17:40

Drágultak a banki költségek, ráadásul nem is az igényeinknek megfelelő csomagot választjuk. Körképünkben bemutatjuk a legolcsóbb bankokat. Heti hírösszefoglalónkban azt is megmutatjuk, hogy melyik bank hordozza tenyerén az időseket. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Ezen sokat nyerhetnek a nyugdíjasok: minden fillér számít!
A nyugdíjba vonulás alkalmával előfordul, hogy kevesebb nyugdíjjal számolhat a szép korba lépett, mint amennyi a havi fizetése volt. Emiatt előfordul, hogy megemelkednek a banki költségei, mert nem elegendő a jóváírás, ami a számlájára érkezik ahhoz, hogy a korábbi kedvezményekben részesüljön. Ezért ajánl több bank is nyugdíjas számlacsomagot.

Mikor lesz a nyári szünet? Hogy jönnek a hosszú hétvégék?
Megjelent a következő tanév rendjéről szóló rendelettervezet: ez tartalmazza azt is, hogy (várhatóan) mikor lesznek az iskolai szünetek a 2014/15-ös tanévben.A 2014/2015. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2014. szeptember 1. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2015. június 15. (hétfő).

A hitelkártyások 5+1 főbűne: ezért buknak tízezreket
Sokan tartanak a hitelkártyáktól, feneketlen kútként és megszüntethetetlen adósságcsapdaként tekintve rájuk, pedig tudatos használattal akár több tízezer forintnyi jóváírást is kaphatunk éves szinten. A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte az 5+1 leggyakoribb hibát, hogy te ne kövesd el őket.

Így is ellophatják a PIN-kódodat: jobb, ha résen vagy!
Felvette a biztonsági kamera olvasónk PIN-kódját. Úgy tűnik, erre sem bankkártya-biztonsági előírások, sem pedig fogyasztóvédelmi-, illetve személyiségi jogi szabályok nem vonatkoznak.

Fészekrakók helyett diplomások költözhetnek a miskolci panelekbe
Új epizódja következhet a miskolci fészekrakó-teleregénynek. Az önkormányzat legújabb ötlete szerint friss diplomás fiatalokat költöztetnének az Avas lakótelepre.

Sokkoló! Kutyákat kínoznak a biztosítási pénzekért Magyarországon
Kevesen tudják, hogy a kisállatuk védelmében is köthetnek biztosítást. A kutyákat és macskákat védő biztosítással azonban sokan visszaélnek.

Ingyenes készpénzfelvétel: hol van a trükk, hol a csapda?
A tavaly novemberben életbe lépett pénzügyi rezsicsökkentésről szóló törvény értelmében február 1-től havi kétszer díjmentesen vehetünk fel készpénzt bármelyik magyarországi készpénzkiadó automatából 150 ezer forint összeghatárig.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tényleg trükköznek a vezetékes gázzal? A víz is lassabban forr fel
A Pénzcentrum.hu értesülései szerint egyre több fogyasztó panaszkodik arra, hogy a tavalyi rezsicsökkentések óta jelentősen csökkent a vezetékes gáz fűtőértéke. A panaszosok szerint a szolgáltatók a minőségen spórolják meg a központi árszabályozás okozta bevételkiesésüket.

Ez az idei év nagy lehúzása? A termékbemutató már a múlté
2014 termékbemutatója az üdülési jog: nem mindegyik átverés, de legyünk óvatosak. Sokan könnyen csapdába eshetnek, a módszerek ismerősek.

Ilyen lett a 4-es metró: nézz be az állomásokra - rengeteg fotó
Mára az M4-es metró összes állomása megkapta a használatbavételi engedélyt. Most mind a tíz állomásra betekinthettek.

Így ismerheted fel az átverős ingatlanost
"A gazdasági és politikai változások olyan időszakot tettek lehetővé, amikor maga az ügynök kifejezés nagyon sok emberben azt a tévképzetet keltette, hogy minimális munkával jókora jövedelmekre lehet szert tenni, és ehhez nem szükséges szaktudás, csak egy kis szerencse" - mondják az Otthon Centrum vezetői. A piaci állapotokról, az ingatlanközvetítők megítéléséről, illetve a fogyasztók lehetőségeiről Kühne Kata ügyvezetővel; illetve Baranyai Tünde üzemeltetési igazgatóval beszélgettünk.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?