0 °C Budapest

Bajban a magyar humor legendás alakja: mégis megmenekülhet a háza?

Pénzcentrum
2012. november 24. 13:01

Úgy néz ki, megoldódhatnak Nádas György súlyos anyagi gondjai. A népszerű humorista nemrég arról panaszkodott, hogy kevés a fellépése, ezért pénzügyileg is nehéz helyzetbe került.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legendás Markos-Nádas duó egyik fele néhány hete arra panaszkodott, hogy nincsenek fellépései, és emiatt komoly anyagi gondokkal küzd. Lassan már tankolni sem futja, de veszélybe került az a külvárosi ház is, amit néhány éve hitelre vett.

A humorista a Blikknek elmondta: azért áll rosszul anyagilag, mert az elmúlt időszakban elmaradtak a fellépései, kevés a munkája.

A napokban viszont arról számolt be, úgy néz ki, megoldódnak a gondok. Találtak egy hitelkonstrukciót, amivel megmenekül a kis háza, amit nagyon szeret. Mindez annak köszönhető, hogy fellépésekre hívják, szilveszterkor például Londonba utazik a kinti magyarok meghívására. A Bábszínházban kezdhetik játszani az Őrület határán című komédiát, amit a Mikroszkópból kitettek. A Fészek Klubban pedig az édesapja életét felelevenítő zenés estjét is megcsinálja.

Nagyon keveset költünk szórakozásra

Felmérések szerint nem véletlen, hogy nehéz helyzetben vannak a szórakoztatóiparban dolgozók, hiszen mi magyarok kimondottan keveset költünk szórakozásra, pihenésre.

A magyarok adják viszont havi költségvetésükből a legnagyobb részt lakással kapcsolatos szolgáltatásokra, huszonnyolc európai ország lakói közül. Amíg nálunk az átlagos kiadások 36 százalékát szokták lakhatásra fordítani, addig az európai átlag 25 százalék - többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat globális felmérése a(z internetező) fogyasztók körében.

Nálunk az otthoni érkezésre kiadott havi 25 százalék szintén magasabb, mint az európai átlag, amely 21 százalék. Érdekes, hogy otthon fogyasztott élelmiszerre büdzséjükből a legkisebb arányt a svájciak és dánok költik 21, 22, valamint az írek és olaszok 23-23 százalékos aránnyal.

Az online felmérés magyar válaszadóinak pénzéből 8 százalék jut kommunikációra (mobil telefontól kábeltévéig), 7 pedig rutin közlekedésre (például autóval, tömegközlekedéssel a mindennapi élet során). A gyógyulás költségei átlag 4 százalékot visznek el. Következik az otthonon kívüli étkezés, továbbá megtakarítás vagy befektetés 3-3 százalékkal. További 2-2 százalék jut képzésre vagy tanulásra, háztartási elektromos készülékekre vagy szórakoztató elektronikára, továbbá pihenésre/szórakozásra.

Hazánkban a havi költésekből kedvtelésből történő utazás vagy üdülés 1,2 százalékkal részesedik. Ez a legalacsonyabb arány a huszonnyolc vizsgált európai országban. Szintén a magyarok költik a legkevesebbet pihenésre/szórakozásra.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.20 09:24
Nem tudod, hogy mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Vagy már nagy vagy, és még mindig nem tudod? A szen...
perfekt  |  2022.01.19 08:18
2022. évi első, közbeszerzési témájú bejegyzésünket - évek óta követett gyakorlatunknak megfelelően...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
hrdoktor  |  2022.01.17 06:30
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbesz...
laskainelli  |  2022.01.15 18:39
A párban érkező klienseim egy része azzal a “panasszal” érkezik, hogy a kapcsolatukban hónapok óta n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 21. péntek
Ágnes
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?