31 °C Budapest

Minden forintra lecsapott az adóhatóság: rekordösszeg végrehajtásból

Pénzcentrum
2011. december 8. 15:55

Az idén lezárult adó-végrehajtási esetek száma 25,5 százalékkal több az előző évinél. Csaknem 300 milliárd forintot sikerült beszedni a kinnlévőségekből - közölte a feketelista.hu.

Turbó üzemmódra kapcsolt az adóhatóság az adóhátralékok beszedésében: a tavalyinál 11,7 százalékkal több bevételt szedett be végrehajtásból. Az adóhatóság adatain alapuló közlemény szerint jelentősen nőtt a beszedési hatékonyság: a korábbi évek átlagos 2 százalékához képest az idén 20 százalékra javult. A vállalati és a lakossági teljes adóhátralék jelenleg 2 170 milliárd forintra rúg, egy év alatt lényegében nem változott ez az összeg. Összesen 299,4 milliárd forint kinnlevőséget szedett be az adóhatóság.

A feketelista.hu összeállította az adóvégrehajtás alatt állók 100-as TOP-listáját, feltüntetve azokat, akiknek neve a legtöbbször szerepel a kimutatásban. Egy évvel korábban három cég holtversenyben állt az ellenük hozott egyenkénti 26 végrehajtási határozattal a lista élén. Most ehhez a helyezéshez 34 határozatra volt szükség. Annyiban nincs viszont változás, hogy az első két helyet továbbra is a tavalyi éllovasok tartják.

A dombóvári Kapos-Petrol 2005 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., valamint a kaposvári Barbix 2000 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ellen az utóbbi három, illetve négy év alatt egyaránt 34-34 alkalommal rendeltek el adóvégrehajtást.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán 33-33 elmarasztalással négyen állnak: a balatonboglári VG Komplex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a szekszárdi HB Szerelőipari Bt., a kaposvári Natur Arkánum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a závodi Térkő Center Kereskedelmi Kft. A tavalyi összesítésben az első tízbe sorolt cég közül egy év alatt egyiknek sem sikerült lekerülni a százas TOP-listáról, legfeljebb hátrébb csúsztak - állapítja meg a közlemény.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?