18 °C Budapest

Így dolgozunk jövőre: itt a Munka törvénykönyve módosítása

Pénzcentrum
2011. október 17. 16:02

Nem lehet felmondani a kismamáknak és a nyugdíj előtt állóknak sem a Munka törvénykönyve legfrissebb kiszivárgott tervezete szerint. Szinte biztosra vehető, hogy megszűnik a délután 2 és 6 óra közötti munkavégzésért járó műszakpótlék. Kevesebb pénz jár a munkaviszony jogellenes megszüntetése esetén a munkavállalóknak. A hírek szerint a kormány ezen a héten megtárgyalja a Munka törvénykönyve tervezett módosításait.

Fontos változás a törvényjavaslat legelső verziójához képest - amelyet a Pénzcentrum.hu elsőként közölt július 21-én -, hogy tartalmazza a kismamák felmondási védelmét - derül ki az Egyenlítő TV által kiszivárogtatott tervezett módosításból. Így továbbra is életben maradna az a szabályozás, amely szerint várandósság, szülési szabadság, gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság ideje alatt a munkáltató nem szüntetheti meg felmondással a munkaviszonyt. Nem lehet felmondani a lombikbébi programban (emberi reprodukciós eljárásban) részt vevőknek sem, az ő védettségük azonban a kiszivárgott elképzelések szerint csak a kezelés megkezdésétől hat hónapig tartana.

Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 évvel csak akkor lehet felmondani a határozatlan időre szóló munkaszerződéseket, ha a munkavállaló a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyosan megszegi, illetve ha olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Az új Munka törvénykönyvében a jelenlegi rendes felmondás csak felmondás lesz, míg a rendkívüli felmondást felváltja az azonnali hatályú felmondás fogalma.

Nem csökken a szabadságnapok száma: az alapszabadság 20 munkanap, és a régi Mt. szerintieknek megfelelően emelkedik 25. életévtől 1 nappal, 28. életévtől 2 nappal, 31. életévtől 3 nappal stb. 45. életévtől 10 pótszabadság jár. Változott viszont a szabadság kiadásának rendje: a régi Mt. szerint a munkavállaló az éves szabadság negyedével rendelkezett. Az új koncepció szerint 7 munkanapot a munkáltatónak a dolgozója kérésének megfelelően kell kiadnia. A munkavállaló erre vonatkozó igényét 15 nappal előtte kell bejelentenie.

Délutáni munkáért nem jár pótlék

Újfajta műszakpótlék került bele a törvényjavaslatba, amely igazából a délutáni és az éjszakai műszakpótlék egyvelege. Eszerint a több műszakos tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalónak, ha a beosztás szerinti napi munkaideje kezdetének időpontja rendszeresen változik, a 18 és 6 óra közötti időtartam alatt történő munkavégzés esetén 30 százalék bérpótlék (műszakpótlék) jár. Ebből az tűnik ki, hogy a délután 2 és 6 óra közötti munkavégzésért nem jár műszakpótlék.

Az éjszakai munkavégzésért járó pótlék továbbra is 15 százalék marad, ellenben csak azoknak jár, akik nem kapnak műszakpótlékot. Az éjszakai pótlék továbbra is 22 órától reggel 6-ig jár.

A jelenlegi hatályos szabályozás szerint a délutáni műszakban 15 százalékos, az éjszakaiban pedig 30 százalékos műszakpótlék illeti meg a dolgozókat. A megszakítás nélküli munkarendben foglalkoztatott munkavállalót a délutáni műszak után további 5, az éjszakai műszak után pedig plusz 10 százalék műszakpótlék illeti meg. Jelenleg akik 3 műszakban dolgoznak, azok a délutáni, illetve az éjszakai műszakpótlékra, valamint az éjszakai munkavégzésért járó pótlékra is jogosultak.

A túlórára vonatkozó szabályozás nem változott, a napi munkaidőn felül végzett rendkívüli munkavégzése esetén a munkáltató döntése alapján 50 százalékos bérpótlék vagy szabadidő jár, pihenőnapon végzett munkavégzés után 100 százalékos pótlék vagy 50 százalék jár, ha szabadidőt is kiadott a munkáltató.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Benne maradt a törvénytervezetben a koncepcióból az az újdonság, hogy a határozott idejű munkaszerződés is felmondható. Felmondható a felszámolási- vagy csődeljárás tartama alatt, vagy a munkavállaló képességére alapított okból, vagy ha a munkaviszony fenntartása elháríthatatlan külső ok következtében lehetetlenné válik.

Kevesebb pénz jár a jogellenes felmondásért

A munkaviszony jogellenes megszüntetése esetén a régi Mt.-től eltérően, nem a teljes elmaradt munkabért követelheti vissza a munkavállaló, maximum 12 havi távolléti díj mértékéig ítélhet kártérítést a bíróság.

Nem került bele a tervezetbe az az érdekképviseletek által hiányolt, az előző Mt.-ben még szereplő rész, hogy rendkívüli felmondás esetén a munkavállalónak a munkáltatói rendkívüli felmondás közlése előtt lehetőséget kell adni a munkavállalónak a tervezett intézkedés indokainak megismerésére és a vele szemben felhozott kifogások elleni védekezésre, kivéve, ha az eset összes körülményeiből következően ez a munkáltatótól nem várható el.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?