20 °C Budapest

Nyugdíjvita: ki nevet a végén? Fókuszban a rendőrök és az orvosok

2011. július 17. 18:32

Az Alkotmánybíróság elkezdte tárgyalni a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások államosításával kapcsolatos beadványok kapcsán készített határozattervezetet. Elkészült a rendészeti életpályamodell-tervezet, amelyet a Pénzcentrum.hu szellőztetett meg elsőként. A nyugdíjas rendőrök készülhetnek a munkás évekre. Mint ahogy az állás nélküliek is, akiket katasztrófahelyzetekhez is mozgósíthatna közmunkára kormány. Az orvosokat ösztöndíjprogrammal tartanák itthon. Ismét rászállt az adóhatóság az internetes kereskedőkre. Helyi termékek boltja nyílik Szekszárdon. Itt a legújabb hitelkonstrukció, amit 14 éves kortól igénybe lehet venni. Ezek a 28. hét legérdekesebb hírei.


KATTINTS! Rászáll a hatóság az interneten kereskedőkre: tetemes adót állapít meg

Ismét rászállt az adóhatóság azokra a magánszemélyekre, akik a különböző internetes aukciós oldalakon értékesítik ingó vagyontárgyaikat. Tény: a bevétel után adót kell fizetni, a kérdés csak az, hogy mennyit. Az adóhatóság és az adószakértő álláspontja között óriási a különbség, a döntő szót a bíróságnak kell kimondania.

KATTINTS! Így változik a diákhitel: több kedvezmény is jön

Változik a diákhitelről szóló jogszabály, a módosítás számos kedvező változást hoz. A legfontosabbak: a GYES-en lévő kismamák egyszerűbben igényelhetik a célzott kamattámogatást, a törlesztőrészlet két évre történő mérséklése általános lehetőségként került az új jogszabályba, emellett a hallgatók által kedvelt "engedményezést" a jövőben az államilag finanszírozott képzésben tanuló hallgatók is igénybe vehetik.

KATTINTS! 14 éveseknek kínál hitelt a magyar bank

Újfajta konstrukciót vezet be a magyar piacra a TakarékPont hálózat: a fiatal ügyfelek igényeire kialakított Király Hitel leginkább a lakás-előtakarékosságra hasonlít, hiszen a kezdeti megtakarítási időszakért cserébe alacsonyabb kamatra számíthatunk.

KATTINTS! Maci éghet a plazmatévé képernyőjébe: nem lesz műsor karika nélkül + szavazás

A jövő hétre készül el a Médiatanács végleges ajánlása, amely új korhatári kategóriával és a kifejezetten gyermekeknek szóló programok jelölésével is kiegészül. A gyermekbarát tartalmak "védjegyére" bárki voksolhat a Médiatanács blogján, valamint a Pénzcentrum.hu által indított szavazáson.

KATTINTS! Így úszhatod meg a hatalmas dugót a horvát autópályán

Teljesen mindegy, hol hajtunk fel Horvátországban a sztrádára, nincsenek szakaszok egészen a Zágrábi fizetőkapuig, ahol aztán egy összegben kérik el az autópálya díjat. A kapuknál viszont hatalmas dugók alakulnak ki. Kis szemfülességgel azonban kikerülhetjük az akadályokat.

KATTINTS! Helyi termékek boltja épül Szekszárdon: előtérben a régió élelmiszerei

Izgalmas kezdeményezés bontogatja szárnyait Szekszárdon: egy nonprofit kft. olyan boltot indít, amelyben kizárólag a környező településeken előállított termékeket forgalmaznak majd. A tervek szerint az üzlet jövő tavasszal indul, és egyfajta közösségi térként is működik majd.

KATTINTS! Ki gondolta? Ez a legolvasottabb könyv ma Magyarországon

Az igazi nyár könyvdömpinggel köszöntött be a magyar könyvespolcokra: rengeteg újdonság, könnyed strandirodalom és magyar mesekönyvek egyaránt oltották a hazai olvasók betűszomját. Az abszolút rekorder Fejős Éva lett, aki mindössze két nap alatt az olvasási toplista első helyén találhatta magát Helló, London! című glamour-regényével.

KATTINTS! Nyugdíjvita: ki nevet a végén? - Ringbe száll az Alkotmánybíróság

Reményt ébresztettek a magánnyugdíj-pénztári tagokban is az állami nyugdíjrendszer tervezett átalakításáról nemrégiben napvilágot látott elképzelések: mégiscsak viszontlátnak valamit abból a járulékból, amelyet ellátási kötelezettség nélkül elvon tőlük az állam? Szakértők szerint egyelőre még nem érdemes beleélniük magukat az érintetteknek a számukra kedvező változtatásokba. Sorsdöntő lehet, hogyan határoz az Alkotmánybíróság.

KATTINTS! Elvitte a nyugdíjemelést az áremelkedés

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem sok minden maradt a nyugdíjasok zsebében abból a pluszpénzből, amit idén januártól kapnak. Az élelmiszerek, a gyógyszerek, a rezsiköltségek messze a nyugdíjemelés szintje fölött drágultak.

KATTINTS! Így szabják át a rendőrnyugdíjakat - Célkeresztben a rokkantak

Mégsem kellene az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig dolgozniuk a rendőröknek. Hatvanéves korukban, 30 év szolgálati viszony után rendelkezési állományba kerülhetnének, s csak katasztrófahelyzet vagy rendkívüli állapot esetén mozgósítanák őket - derül ki a Pénzcentrum.hu birtokába került életpályamodell-tervezetből.

KATTINTS! Így nő a rendőrök fizetése: itt a titkos életpályamodell

A Pénzcentrum.hu birtokába jutott rendészeti életpályamodell szerint átlagosan 30 százalékkal emelkedne 2014-re a rendőrök, valamint az egyéb fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak illetménye. A rendfokozatok szimbolikussá válnak, a kapott fizetés összege nagyban függne a teljesítménytől, illetve az elvégzett munkatehertől.

KATTINTS! Rendőrfizetések: kormányzati lózung a 30 százalékos béremelés

Valójában reálbércsökkenést jelent a rendőröknek 2014-ig ígért béremelés. Az ígért 30 százalékos illetményemelés csak ahhoz lenne elég, hogy ne csökkenjenek a nettó keresetek, az infláció miatt viszont rosszabbul járnának a rendőrök.

KATTINTS! Nyugdíjpénztár: hiába várod a reálhozamot, késve hozza a postás

Kettő helyett 20 napon belül kell a Magyar Postának kikézbesítenie az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők magánnyugdíj-pénztártól nyert reálhozamait, valamint a visszatérítendő tagdíjbefizetéseket. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megkönyörült a postán, és módosította a vonatkozó rendeletet.

KATTINTS! Itt a megoldás a fiatal orvosok gondjaira

Nettó havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal kíván a szakorvos jelöltek jövedelmi helyzetén javítani az Egészségügyért Felelős Államtitkárság. Összesen 620-an kaphatnak ily módon támogatást. A programban résztvevőknek vállalniuk kell, hogy nem fogadnak el hálapénzt.

KATTINTS! Ennyit kereshetnek a közmunkások - Vonzóbb, mint a segély?

A szociális támogatáshoz képest jobb anyagi körülményeket ígér a belügyminiszter a közmunkásoknak: havonta 57 ezer forintot kereshetnek. A tervezett új beruházásokban is foglalkoztatnák őket, és katasztrófavédelmi feladatokat is osztanának rájuk.


És a végére a lakásvásárlók nagy dilemmája:

Mit érdemes most venni? Panelt vagy téglát? KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm