29 °C Budapest

Félmilliós zsebpénzt osztottak a cigány önkormányzat táborában

2011. június 9. 14:02

Szerdán kezdődött meg a bírósági eljárás a hódmezővásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat sikkasztással vádolt elnöke ellen. Ajtai Évát azzal vádolják, hogy nem számolt el az önkormányzattól gyerekek nyári üdültetésére kapott támogatással.

A vádirat szerint a Hódmezővásárhelyi Romák Egyesületének elnökeként is dolgozó Ajtai Éva a civil szervezet nevében, gyerekek nyári üdültetésére vett át - három részletben - mintegy kétmillió forintot a hódmezővásárhelyi önkormányzattól.

A több mint ötven gyerek 2008 júniusában el is utazott a Csongrád megyei önkormányzat balatonszárszói üdülőjébe, a nyaralást követően azonban az elnök nem egyenlítette ki a számlákat és az önkormányzati támogatásból is csupán 245 ezer forinttal számolt el, a fennmaradó összeggel sajátjaként bánt - tartalmazza a vádirat.

Az elnök a gyanúsítotti kihallgatása során még azzal védekezett, hogy az összeg egy részéből "embereknek segített, a pénzt azonban nem kapta vissza". Szerdán a bíróságon már azt mondta, a támogatást az egyesület más programjaira használták fel. A vádlott ezt azzal indokolta: szóban arról állapodtak meg, hogy a támogatást egész éves működésükre, más programjaikra is fordíthatják, az aláírt támogatási szerződés azonban már nem ezt tartalmazta.

A delmagyar.hu szerint Ajtai elmondta, hogy "nem vették 100 százalékosan komolyan" a célzott támogatási szerződést, ezért gondolták, másra is elkölthetik a pénzt. Elismerte, hogy felvették a pénzt és elköltötték.

A tábor vezetőjének állítása szerint a 10-14 éves gyerekek fogadására felkészült táborba közel 50, többségükben jóval 18 év feletti táborozó érkezett. Ennek köszönhetően a szerződött, napi háromszori étkezés mellett folyamatosan bográcsoztak. Mint a tábor vezetője fogalmazott, azért, mert "a cigány embernek más étel kell". Azt is elmondták, hogy a kajálás mellett folyt a sör is - a vezető számításai szerint a teljes ellátás mellett napi 40-50 ezer forintot ettek és ittak el.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vádlott védekezésül elárulta, a fiatalokat minden este diszkóba engedte és jelentős, 600 ezer forintnyi zsebpénzt osztott szét köztük. "6-700 ezer forintot adtam, mert hol kakaós csiga, hol kávétejszín kellett nekik. És nem akartam állandóan a boltba járni" - mondta.

A per újabb tanúk meghallgatásával a nyári ítélkezési szünet után folytatódik.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?