Így néznek ki az igazi uzsorások: Te ismered őket?

2011. május 11. 12:02

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezet Bűnözés Elleni Főosztálya eljárást folytat két férfi és egy nő ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők 2009. májusában 40 százalékos kamatra 1 millió forint kölcsönt adtak a sértettnek Miután a sértett a törlesztőrészletek fizetésével késett, őt az elkövetők több alkalommal megfenyegették és arra kényszerítették, hogy rendszeresen nagyobb összegű készpénzt fizessen ki nekik. Ezért 12 millió forint került átadásra a zsarolóknak, majd az egyik elkövető ezen felül további 9 millió forintot vagy a sértett hozzátartozója által üzemeltetett kávézó következő két éves bevételének átadását követelte. A gyanúsítottakat a rendőrség munkatársai 2011. március 28-án a pénz átadását követően elfogták.

Az eljárás során felmerült a gyanú, hogy az egyik férfi és a nő uzsorakamatra adott kölcsönökből szerezték jövedelmüket, és több a fentiekhez hasonló bűncselekményt követettek el.

 

Fotó: police.hu


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya kéri, hogy akinek a sérelmére a képen látható elkövetők hasonló bűncselekményt követettek el, vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek, hívja a 477-3754 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést hétfőtől-csütörtökig 7:30 - 16:00, pénteken 7:30 - 13:30 óra között az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán; vagy a 107, a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?