25 °C Budapest

1,7 millió kamatot számoltak fel a 80 ezres gyorskölcsönre

2011. március 11. 09:47

Újabb három ózdi uzsorást helyezett előzetes letartóztatásba a Miskolci Városi Bíróság tegnap, ezzel a Borsod megyei településről már 11-en vannak hasonló bűncselekmények elkövetése miatt előzetesben - közölte az MTI.

Molnár Tamás, az ózdi rendőrkapitányság hivatalvezetője elmondta: a három férfit március 7-én fogták el. Emlékeztetett arra, hogy ezt megelőzően tavaly novemberben, és idén február 8-án, illetve 16-án volt hasonló akció. A most elfogott 3 férfi - a nyomozás eddigi adatai alapján - az elmúlt években uzsorakölcsönök folyósításából és behajtásából tartotta fenn magát és családját.

A sértetteknek általában 70-80 ezer forint körüli összegeket adtak egy-egy alkalommal, amelyekre 50, 70 és 100% közötti kamatot kértek (ezeket havonta kell érteni - szerk.) - ismertette Molnár Tamás.

Van olyan sértett - mondta - , aki a felvett 80 ezer forintra 6 hónap leforgása alatt 1 millió 700 ezer forintos tartozást halmozott fel. Mivel nem tudta az összeget törleszteni, a tulajdonában lévő lakást ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott adásvételi szerződésben eladta papíron a már említett összegért, tényleges anyagi ellenszolgáltatás nélkül az őt fenyegető uzsorásoknak, akik egy hónap múlva 3 millió 800 ezer forintért adtak túl a családi házon, miután a sértettet kitették saját házából.

Egy idős férfi pedig még 1999-ben vett kölcsön - szintén - 80 ezer forintot, amelyre a mai napig havi 100 ezer forintot fizetett az alkalmi pénzkölcsönzőknek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 13:58
Kiss Dániel, az Index távozó munkatársa azt mondta a Media1-nek, egy egész fejezetet zárt le a lépés...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
MNB Intézet  |  2022. május 17. 10:15
Fizetnénk-e azért, hogy szén-dioxid-kibocsátásunk káros hatásait ellensúlyozzuk? Egy kutatás szerint...
Holdblog  |  2022. május 17. 05:57
Egy csúcsszínvonalú Bel Air-i (Los Angeles, Kaliforna) kastély 87,8 millió dollárért szerepelt egy á...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?