16 °C Budapest

Ismert emberek a sokmilliós adótartozók listáján

2011. április 29. 15:32

Visszakerült Gáspár Győző és felesége is az APEH feketelistájára - derül ki az adóhatóság honlapján közzétett jelentésből. Szinte már bérelt helye van a szégyenfalon Lang Györgyinek és Földesi-Szabó Lászlónak is.

Frissült a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV) által nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listája. Az előző negyedév óta jelentősen, 443-mal nőtt a szégyenfalra felkerült magánszemélyek száma. A 2011. március 31-i állapot szerint összesen 3264 magánszemély tartozik, közülük 33-nak lakcíme sincs.

Ismét felkerült a tetemes adóhiányt felhalmozók listájára Gáspár Győző és felesége, Gáspárné Balla Beáta is, akiknek az előző negyedévben sikerült leküzdeniük magukat a szégyenfalról. Szinte már bérelt helye van már a szégyenfalon a Pa-Dö-Dö énekesnőjének, Lang Györgyinek. A rendőrség által jelenleg is körözött milliárdos Földesi-Szabó László is szerepel a listán. Minél hosszabb ideig nem fizetik meg az adótartozásukat, annál nagyobb késedelmi kamattal és bírsággal kell pluszban számolniuk.

Pontos összegeket ennél a listánál nem közöl az adóhatóság, mivel a hatályos jogszabályok szerint kizárólag a nagy összeggel tartozók nevét, székhelyét/lakcímét és adóazonosítóját lehet közzétenni. Ha minden magánszemély csak 10 millió forinttal tartozna, akkor is 33 milliárd forint hiányozna az államkasszából. Vélhetően azonban ennél lényegesen nagyobb az átlagos adóhiány, ezért további tízmilliárdokkal tartoznak a hátralékosok.

Kétmilliárddal lóg a legnagyobb hátralékos

Egy másik listát is közzétett a NAV, amelyen már pontos lakcímmel és az adóhiánnyal szerepelnek a notórius adótartozók. Az állami adóhatóság - a negyedévet követő 30 napon belül - megjelenteti azoknak az adózóknak a nevét, lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek a terhére az előző negyedév során jogerős határozatban adóhiányt állapított meg, amit a határidőig nem fizettek meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A cégek közül az Euroszámtech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nél állapította meg a legnagyobb adóhiányt a NAV. Érdekesség, hogy a társaság kétszer is szerepel a listán. Először az első helyen 1 milliárd 74 millió 476 ezer forintos adóhiánnyal, amire 970 millió 405 ezer forint bírság és pótlék rakódik. A lista hatodik helyén még egyszer is feltűnik az Euroszámtech 659 millió 124 ezer forintos tartozással és 577 millió 250 ezer forintos bírsággal és pótlékkal. Még két budapesti társaság, a Big-Ker Kereskedelmi Kft. VITOLD-AG Gépipari és Szolgáltató Kft.-nél állapított meg a NAV egymilliárd forinttal nagyobb adótartozást. Mindkét cégnek korábban felfüggesztették az adószámát.

Az egyéni vállalkozók közül Stadler József, akasztói vállalkozó vezeti a sort. Összesen 245 millió 331 ezer 865 forintos tartozása van, amire 240 millió 401 ezer 815 forint bírságot és késedelmi pótlékot számított fel a NAV. A magánszemélyek közül Szeitz Antal mohácsi lakos viszi a prímet 63 millió 303 ezer 991 forint adóhiánnyal, valamint 52 millió 593 ezer 956 forint bírsággal és pótlékkal. 

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?