15 °C Budapest

Stohl milliós adótartozása! Ennyivel lóg az államnak a botrányhős

2011. április 28. 16:58

Másfél millió forintos adótartozást halmozott fel Stohl András cége, emiatt a bíróság végrehajtást kezdeményezett ellene - tudta meg a Blikk. Stohl jól menő cégekben társtulajdonos, mindeközben a saját vállalkozásában nem fizette meg az adót.

Stohl kálváriája tavaly kezdődött, amikor ittasan és drogos állapotban közúti balesetet okozott. A karambol után sem kellett nélkülöznie. Sajtóhírek szerint az RTL Klubtól annak ellenére megkapta a fizetése egy részét, hogy hónapokig nem vezetett műsort, majd a ValóVilág negyedik szériájában képernyőre is került. A színművész két színházban, több darabban játszik, mint a balesete előtt.

A televízióban április 12-én lehetett utoljára látni, mert ügyvédje tanácsára úgy döntött, hogy az őszi másodfokú ítélet kihirdetéséig nem vállal tévés munkát. Az elsőfokú ítélet szerint két év négy hónapot kell rács mögött töltenie.

A cégbírósági papírok szerint Stohl és az édesanyja közös tulajdonában van a vállalkozás, amely másfél millió forintos adótartozást halmozott fel annak ellenére, hogy a társaság nem veszteséges. Ruttner György, Stohl ügyvédje elismerte, hogy a színész cége valóban adótartozást halmozott fel, amit azonban folyamatosan törleszt. Az ügyvéd nyilatkozatából úgy tűnik, mintha Stohl méltányosságot kért volna az adóhatóságtól, ugyanis csak akkor fizetheti meg részletekben a tartozását, ha azt a NAV jóváhagyja. Az adóhatóságnál adótitokra hivatkozva nem adtak felvilágosítást arról, hogy Stohl valóban méltányosságot kért és kapott volna.

Az adó befizetése azért okozott nehézséget Stohlnak, mert a balesete következményeként közel kétmillió forintot fizetett a sértettjeinek. Mindezek mellett családfenntartóként saját három lányáról gondoskodik és özvegy nővére négy gyermekét is támogatja. Emellett idős édesanyja megélhetéséhez is havonta hozzájárul egy nagyobb összeggel. Nehézséget okoz Stohlnak, hogy a Nemzeti Színházból járó fizetése is akadozik - ecsetelte Ruttner György.

Az adóhatóság vállalkozásoknál nem mérsékelheti a fennálló adótartozást, csak fizetési könnyítést - halasztást, részletfizetést adhat. A fizetési könnyítés abban az esetben engedélyezhető, ha a fizetési nehézség a kérelmezőnek nem róható fel, vagy annak elkerülése érdekében úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben tőle elvárható. Fontos szempont, hogy az adózó fizetési nehézségei átmeneti jellegűek, tehát későbbi időpontban képes megfizetni a tartozását. Az adóhatóság vizsgálja az adózó jövedelmi, vagyoni, szociális körülményeit, illetve a gazdasági tevékenységével kapcsolatos adatokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara szerint a legtöbb esetben nem kell elárverezni az adósok értéktárgyait. A kötelezettnek ugyanis az utolsó percben is lehetőségük van a tartozás kiegyenlítésére, így a legtöbb esetben a kitűzött árverések jelentős része elmarad. A kamara több évtizedes tapasztalata alapján úgy véli, hogy általában az esetek 10 százalékában kell az árverést ténylegesen megtartani, és a befolyt összegből kiegyenlíteni a tartozást.

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
hrdoktor  |  2023.09.18 07:23
A munkavállalók helyzetét, stressz-szintjét, pszichoszociális állapotát a munkáltatónak legalább hár...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
coachco  |  2023.09.04 17:31
Jártatok már a Borsodi Dombságban? Az Ózd környéki falvakban? És Ózdon? Tudjátok-e, milyen ott a jel...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 23. 19:18
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM