Pénzszűkében a vállalkozásod? Itt a megoldás! (x)

2011. május 2. 14:31

Pénz, pénz, pénz. Nem csak a háborúhoz, de a vállalkozáshoz is ez a három dolog szükségeltetik. A magyar kis- és közepes vállalkozásoknak viszont ebből van a legkevesebb. De vajon mi módon lehet úrrá lenni a pénztelenségen? Cikksorozatunkban erre a kérdésre adunk választ!

Pénz, pénz, pénz. Nem csak a háborúhoz, de a sikeres vállalkozáshoz is ez a három dolog szükségeltetik. A magyar kis- és közepes vállalkozásoknak viszont pénzből van a legkevesebb. De vajon mi módon lehet úrrá lenni a pénztelenségen? Május 3. és május 9. között megjelenő cikksorozatunkban erre a kérdésre adunk választ!

A magyar gazdaság teljesítőképességét, erejét nagyban meghatározza, milyen állapotban vannak a kis- és közepes méretű vállalkozások, a kkv-k. Gondoljunk csak bele: ha nekik rosszul megy, akkor bizony a magyar átlagpolgárok zöme sem örül, hiszen az összes hazai munkahely 65-70 százalékát ezek a vállalkozások adják. Nem is volt az elmúlt két évtizedben olyan kormány, amelyik ne tűzte volna zászlajára a magyar kis- és közepes vállalkozások megerősítését.

Csakhogy ez a törekvés a jelek szerint nem bizonyult eredményesnek, hiszen a kkv-k évtizedek óta ugyanazokkal a problémákkal kénytelenek szembenézni. A legfontosabb gond a pénzhiány. A hazai kis- és közepes méretrű cégek tőkeellátottsága alacsony, aluilfinanszírozottsága kétségbeejtő méreteket ölt. Ez a probléma aztán maga után vonzza a többit. A pénzhiánnyal küszködő kkv-k hatékonysága és termelékenysége alacsony, sokan közülük kényszerből a feketegazdaságot erősítik.

De vajon miként lehet orvosolni a legfőbb problémát az égető pénzhiányt? Forrásoldalon nincs gond. Az Európai Unió, a magyar állam, a kereskedelmi bankok mind-mind alig várják, hogy pénzt pumpálhassanak a kkv-kbe. Csakhogy ezeket a lehetőségeket az érintettek nem tudják megragadni, mert az előírt feltételek java részét nem tudják teljesíteni. Valóban életszerű, a vállalkozások sajátosságait figyelembe vevő hitelprogramokra van szükség - mondják a vállalkozások. Szerencsére akad jól működő példa ilyenre is, hiszen ki ne hallott volna a Széchenyi-kártya programról?

A gond azonban az, hogy sokan még mindig nem használják ki a konstrukcióban rejlő lehetőségeket. Pedig a program pontosan a kkv-k égető tőkehiányának enyhítését szolgálja. A Pénzcentrum.hu a 2011. május 3. és május 9. között cikksorozatot indít, amelyben a Széchenyi kártya programot igyekszik megismertetni a vállalkozásokkal. Számba vesszük, hogy pontosan mit is kínál a Széchenyi kártya, ki és milyen feltételekkel vehet részt a programban, milyen hitellehetőségeket nyílnak meg számára? Emellett lehetőség nyílik arra is, hogy olvasóink egy szakértőnek feltegyék azokat a kérdéseiket, amelyek leginkább foglalkoztatják őket a Széchenyi-kártyával kapcsolatban. Tarts velünk!

 

 

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem