22 °C Budapest

30 milliót követelt az OTP-től, felrobbantották a csomagot

MTI
2011. március 18. 21:30

Zsarolás miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni főosztálya a József körúti gyanús csomag ügyében. Az ismeretlen elkövető a csomagba egy levelet is tett, amelyben harmincmillió forintot követelt a pénzintézettől.

Pénteken, a késő délutáni órákban jelezték a rendőrségnek, hogy a bankfiókban gyanús csomagot találtak. Az állampolgárok biztonságát és a vagyonbiztonságot szem előtt tartva haladéktalanul intézkedtek, megkezdték az épület kiürítését, és lezárták a környéket. Értesítették a tűzszerészeket, ők megvizsgálták a csomagot, és a helyszíni megsemmisítés mellett döntöttek.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa azt látta, hogy egy tűzszerész lassan lépkedve, egy hosszú bot végére rögzítve hozta ki a gyanús csomagot fél nyolc körül a József körúti OTP bankfiókból, majd a közeli metróépítkezéshez vitte. Nyolc óra előtt néhány perccel egy nagy durranást lehetett hallani a Rákóczi téri metróépítkezés felől.

A Terrorelhárítási Központ jelentős erőkkel, több autóval érkezett a helyszínre, és ott volt Hajdu János, a szervezet főigazgatója is.

25 lakást kellett kiüríteni, az intézkedés ötven embert érintett. A VIII. kerület polgármesterével együttműködve felajánlották a lakóknak, hogy a polgármesteri hivatalban várakozhatnak, de egyikük sem vette igénybe ezt a lehetőséget. Nem sokkal este 9 óra előtt minden lakó visszatérhet otthonába.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Blaha Lujza tér és az Üllői út között este 9 óráig nem közlekedett a 4-es és a 6-os villamos, és a közúti forgalom elől is lezárták ezt a szakaszt. A csomag megsemmisítése után helyreállt a közlekedés.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44