NAV: milliárdokat fizetnek be bankkártyával az adózók

2011. február 10. 10:02

Egyre népszerűbb az adók bankkártyával való fizetése a fővárosban és vidéken egyaránt. 2010-ben már több mint 7,1 milliárd forintnyi kötelezettséget róttak le ily módon az adózók. Az adófizetési kötelezettségek mellett már az árverési vételárat is ki lehet plasztikkal egyenlíteni.

Az adófizetést 2008. január másodikától lehet bankkártyával teljesíteni az adóhatóságnál, a bankkártyás adófizetés költségei az államot terhelik.

 

A kártyával való fizetésre valamennyi, az állami adóhatóság hatáskörébe tartozó adó, illetve általa nyilván tartott visszafizetendő költségvetési támogatás esetében lehetőség van. Be lehet fizetni tartozást letéti kartonra (az állami adóhatóság felszámolási és végrehajtási szakterülete letéti kartonokon tartja nyilván a végrehajtás alá vont tételeket, valamint az adók módjára behajtandó köztartozásokat) is, emellett lehetőség van az árverési vételár, illetve vételár előleg bankkártyával történő megfizetésére is.


Vida Ildikó

Vida Ildikó, a NAV elnöke által kijelölt ügyfélszolgálatokon a nyitvatartási idő alatt bármilyen illetékességű adózó teljesíthet bankkártyás adóbefizetést a napi vásárlásoknál már jól ismert terminálokon keresztül. A bankkártyával történő adófizetés során az ismert logókat viselő összes bankkártyát (például Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro kártyák) elfogadják, függetlenül attól, hogy melyik bank bocsátotta ki.

Az adózó befizetést teljesíthet a saját nevében, vagy képviselője, illetve meghatalmazott képviselője, meghatalmazottja, pénzügyi képviselője útján, amennyiben képviseleti jogosultságát igazolja. Csoportos adóalanyiság esetén a befizetést a csoportképviselőn kívül a csoport bármely más tagja teljesítheti.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bankkártyás adóbefizetés során a befizetést teljesítő adózónak - a letéti kartonra történő befizetés, illetve az árverési vételár és vételár előleg megfizetésének kivételével - nyilatkozatot kell tennie arról, hogy a bankkártyával megfizetett összeget az adóhatóság mely adókra, milyen összegben számolja el a befizetésre jogosult adózó adófolyószámláján.

 

HR BLOGGER
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
hrdoktor  |  2024.07.04 07:30
Sokan szeretik, de vannak, akik csak nehezen viselik el: a klíma használata évtizedek óta heves vitá...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 15. hétfő
Henrik, Roland
29. hét
Július 15.
Bíróságok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem