18 °C Budapest

22 ezren keresték a kormányablakokat egy hónap alatt

MTI
2011. február 4. 16:02

Januárban 22.638 ügyben fordultak a kormányablakokhoz az állampolgárok; a legnagyobb érdeklődés a pénzügyi támogatások igényléséhez, valamint az aktuális kormányzati intézkedésekhez kapcsolódó ügyekben mutatkozott - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkársága.

Január 3-án nyitottak meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái, a kormányablakok, amelyek munkanapokon reggel 8 órától este 8 óráig tartanak nyitva. A januári statisztikai adatok az állampolgárok kiemelt érdeklődését jelzik. Az év első hónapjában összesen 21.459 ügyfél fordult a kormányablakokhoz, az ügyfélszolgálatos munkatársak 22.638 ügyben nyújtottak segítséget. Legtöbben, 1620-an a nyíregyházai irodát keresték fel.

Az állampolgárok csaknem fele általános ügyekben kért tájékoztatást, míg a többi esetben a megkeresés valamely konkrét ügykörhöz kapcsolódott. A legtöbb ügyintézés az egyéni vállalkozói tevékenység folytatását, a terhességi gyermekágyi segélyt, a gyedet, a családtámogatási ellátásokat és az elektronikus tulajdoni lap másolatának letöltését érinti. A legnépszerűbb ügytípus (2371 megkereséssel) az ügyfélkapu létesítése volt.

Az ügyfélszolgálati munkatársak tapasztalatai szerint az állampolgárok olyan, nem az ügyfélszolgálatok hatáskörébe tartozó ügyekkel kapcsolatban is a kormányablakokhoz fordulnak, mint a szociális segélyezés, a nagycsaládosok gázár-támogatása, a nyugdíjváltozással kapcsolatos kérdések, a személyi jövedelemről szóló adóbevallás leadása, vagy tájékozódás az adókedvezményre jogosultságról. Az integrált kormányzati ügyfélszolgálati iroda munkatársai ezekben a kérdésekben is átfogó tájékoztatást nyújtanak - olvasható a közleményben.
Az államtitkárság folyamatosan bővíti nemcsak az ügyfélszolgálati irodákban intézhető ügyek, hanem a kormányablakok helyszíneinek számát is. A kormány célja, hogy 2013. végére az egyablakos ügyintézés minél több ügykörben megkönnyítse az állampolgárok életét .

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?