Lakcímbotrány! Fantomlakók választottak polgármestert?

Pénzcentrum
2011. január 14. 09:47

Kezd bohózattá válni a hónapok óta húzódó polgármester-választás a Zala megyei Bödeházán. A tavaly októberi választáson mindkét jelölt ugyanannyi szavazatot kapott, a megismételt szavazás eredményét pedig megsemmisítették. Kiderült ugyanis, hogy a választás napjára feltűnően megnőtt a falu lélekszáma. Nem ez az első ilyen eset a térségben - írja a Népszabadság.

Míg tavaly ősszel még csak 47-en laktak a faluban, addig a múlt pénteken már 84-en rendelkeztek bödeházi lakcímmel és így szavazati joggal. "Csak azt tudnám, hol vannak Bödeháza új lakói? Ugyanolyan kihalt ez a falu, mint volt, pedig állítólag már majd kétszer annyian élünk itt, mint egy hónapja. Hülyének akartak nézni minket!" - mondja a néptelen főutcára mutatva a kertje kapujában álldogáló nyugdíjas férfi

Egy másik lakos hozzátette, hogy a szomszédos falvakból hoztak szavazókat, ezzel szégyent hoztak Bödeházára. A zalai falu lakóit feldúlták a történtek, az elmúlt hetekben ugrásszerűen megnőtt a falu lélekszáma, ami a megkérdezett helyiek szerint nem a település vonzerejével, inkább azzal magyarázható, hogy vasárnap újra polgármester-választást tartottak, mivel a korábbi szavazás eredménytelen volt.

Tavaly a falut eddig vezető Büki László éppúgy 22 szavazatot kapott, mint kihívója, a nyugdíjas könyvelő, Káldi Lászlóné. A megismételt választáson a jelöltek személye nem változott, a szavazók köre azonban jócskán kibővült. Tavaly még csak 47-en laktak a faluban, de a múlt pénteken már 84-en rendelkeztek bödeházi lakcímmel és így szavazati joggal. Az új lakóknak azonban nyomuk sincs a faluban: a helyiek szerint hiába is keressük őket, mert a "napnál is világosabb", hogy csak "papíron" élnek Bödeházán.

Büki László címére a helyiek szerint állítólag legalább húsz embert (a névjegyzék szerint 21 főt) jelentettek már be, miközben Káldiné négy rokona költözött a faluba. A vasárnapi végeredmény ezt nagyjából le is képezte, mivel Bükire 48-an, míg Káldinéra 29-en szavaztak. Hogy a fantomlakók mit kaptak a voksukért, arról nem szól a fáma. A győzelemnek azonban nem örülhetett sokáig Büki László, ugyanis egy panasz nyomán a választási bizottság a gyanús lakosságszám-növekedésre hivatkozva megsemmisítette az eredményt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A döntés jogerős, így február hatodikán újból, immár harmadszorra is megpróbálkoznak a polgármester-választással Bödeházán, s a történtek miatt vizsgálat indul. Szép Zsuzsanna, rédicsi körjegyző és az illetékes helyi választási iroda vezetője elmondta, hogy fiktívvé nyilvánítják azok lakcímét, akikről kiderül, hogy nem tartózkodnak életvitelszerűen a faluban.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?