12 °C Budapest

NAV: lefoglalt gázolajjal a belvíz ellen

2011. január 11. 14:22

Büntető eljárás során lefoglalt üzemanyagot ajánlott fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatósága az ár- és belvíz elleni védekezéshez, a szivattyúk és a jégtörő flották működtetéséhez. A kedden átadott, 22 ezer liter gázolajat a bűnügyi szerv raktárából, Ságvárról Bajára, a Duna alsó szakaszához szállítják a helyi Vízügyi Igazgatóság szakemberei.

Amióta léteznek vízügyi statisztikák, soha nem fordult elő, hogy egyszerre kelljen védekezni mind a négy lehetséges vízkár ellen. Jelenleg ugyanis Magyarországon vissza kell tartani az árvizet, ugyanakkor óriási területeket öntött el a belvíz, folyóinkon jégdugók alakultak ki, és a vörös iszap katasztrófa miatt szennyezett a Torna-patak és a Marcal folyó.

1850 óta mérik a csapadékmennyiséget, de a mostani adatok minden eddigi mértéket meghaladnak. Ráadásul még nincs vége a télnek, eső és hó még eshet bőven. Arra is számítani kell, hogy az olvadás tovább súlyosbítja a helyzetet. Naponta 15-20 ezer liter gázolaj kell ahhoz, hogy mindenütt működjenek a szivattyúk és készenlétben álljanak a jégtörő flották a jégdugók megszűntetésére.

 


Ebben a pillanatban háromezer ember van távol az otthonától és tartja a frontot a vízzel szemben. 400 ezer hektár földterület van víz alatt és több mint egymillió hektár teljesen átnedvesedett. Az eddig ismert legsúlyosabb belvíz 420 ezer hektárt öntött el 1999-ben, az idei olvadás után minden valószínűség szerint új belvízi rekordra kell számítani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága ebben a katasztrófahelyzetben valamennyi mozdítható üzemanyagot felajánlotta a védekezéshez, ami azt jelenti, hogy kedden reggel 22 ezer liter gázolaj indul útnak a bajba jutott területekre. Ezt a mennyiséget 10, jövedéki bűncselekmény elkövetése miatt indult büntető eljárás során foglaltuk le és törvényben biztosított lehetőségünk van arra, hogy a lefoglalt üzemanyagot ily módon felhasználjuk. Az akcióban a Főigazgatóság partnere az Alsó-Duna-Völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság volt.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?