31 °C Budapest

A frankhitelek átváltásával feladták a leckét a bankoknak

2011. január 11. 09:02

Néhány nap múlva várható, hogy a Magyar Bankszövetség véleményt nyilvánít a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöki körlevelére, melyben Szász Károly elnök több okra hivatkozva "megfelelő és helyes" gyakorlatnak nevezi a frankhitelek euróalapúra történő átváltását - derül ki a Világgazdaság mai cikkéből.

Egyetlen alkalommal sem mondott eddig véleményt a PSZÁF által kibocsátott körlevelekről a Magyar Bankszövetség, a frankhitelek euróalapúra váltásával kapcsolatban azonban kivételt tehet, tekintettel az érintettek jelentős számára - nyilatkozta Müller János, a Bankszövetség vezető tanácsadója.

 


A szövetség szakértőinek több napra van szükségük egy megalapozott szakmai vélemény kialakításához, mert a kérdés nem egyszerű - tette hozzá Müller.

Korábban:

Átváltanád a frankhiteled? Ezekre hívja fel a figyelmet a PSZÁF!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Továbbra sem lehet zálogjogot bejegyezni devizahitelre


Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?