20 °C Budapest

Az adóhatóság feketelistáján a visszaeső címlapceleb

2010. december 27. 13:02

Néhány hónappal azután, hogy kicsengette közel félmillió dolláros jövedelem- és vagyonadó hátralékát, a kaliforniai adóhatóság újabb 180 ezer dolláros adótartozást vert rá  Pamela Andersonra - derül ki az adóhivatal legnagyobb adósokról szóló friss listájából.

Még meg sem száradt a pecsét az előző adóügyet lezáró végzésen, máris újabb adóbotrányba keveredett a többek között a Baywatch című amerikai sorozatból ismert Pamela Anderson. A címlaprekorder világsztár mulasztása ezúttal 180 ezer dollárra rúg, ami átszámítva 38 millió forintnak felel meg.


Pamela Anderson jelenleg egy gyerekeknek szóló Aladdin-feldolgozásban játszik Liverpoolban

A jelenleg egy liverpooli színházban vendégszereplő Pamela Anderson már kezdte azt hinni, hogy kilábalt a pénzügyi gödörből, amikor újabb adómocsárba lépett. A mulasztási értesítő értelmében Kalifornia állam adóhatósága addig a feketelistások között szerepelteti a színésznő nevét, amíg ki nem egyenlíti a tartozását.

Amíg az előző adótartozását úgy kommentálta, hogy számítási hiba csúszott az adóbevallásába, a hibát korrigálja, a különbözetet pedig megfizeti a hatóság felé, addig a jelenlegi mulasztásról szóló hírekhez még a szóvivőjén keresztül sem kívánt hozzászólni.

Egy nemrégiben készült interjú alatt Pamela Anderson szemmel láthatóan zavarba jött, amikor a pénzügyi nehézségeit firtató kérdést intéztek hozzá, ennek ellenére annyit válaszolt, hogy "nincsenek pénzügyi gondjaim". Ezt követően az elhúzódó és pénznyelővé változott építkezésére terelte a szót, miközben valójában egy évekkel ezelőtt vicces befektetésként vásárolt lakókocsiban él két tinédzserré cseperedett fiával.

Friss!Így adózunk jövőre! Fontos változások 2011-ben

APEH feketelista! Celebek és milliárdos adótartozók

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) által legutóbb közzétett listán több ismert név is szerepel. A feketelistára azok a magánszemélyek és egyéni vállalkozók kerülhettek fel névvel, lakcímmel és - az egyéni vállalkozók - adóazonosítóval, akik legalább 180 napja folyamatosan 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeztek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Gáspár Győző és felesége, Bea asszony 2009 óta rendszeres szereplői a csúcstartozók listájának. Gáspár Győző egy interjúban nem tagadta, hogy adótartozással küzd: "Igen, van APEH-tartozásom. Sajnos összejött. Fizetem, törlesztem, le fog telni..." - mondta.


A korábban közzétett listákhoz hasonlóan továbbra is szerepel a nyilvántartásban a Pa-Dö-Dö nevű duóból ismert Lang Györgyi neve is.

Egy másik ismert név a listán Földesi-Szabó László: ő Bálint Antónia gyermekének apja, aki korábban arról vált ismertté, hogy néhány éve ő hozta haza Mehmet Karcsikát Törökországból. Földesi-Szabó a múlt héten ítélethirdetés közben lépett le a bíróságról, feltételezések szerint külföldre távozott.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?