25 °C Budapest

Címke: vagyonadó (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. július 11. 10:02

Nem engedünk az uniónak: nem lesz ingatlan-, és vagyonadó sem

Vagyonadó és ingatlanadó sem lesz Magyarországon, és a kormány nem változtat a tranzakciós illetéken sem - jelentette ki Orbán Viktor a Hír TV-nek adott interjúban. A miniszterelnök hangsúlyozta: ebben a kérdésben biztosan nem engednek a Nemzetközi Valutaalapnak és az Európai Uniónak. A tárgyalásokon azt tartják majd szem előtt, hogy mi teremt előnyt az ország számára, a valutaalap ezzel ellentétes javaslatait "kikerülik majd" - mondta.

Pénzcentrum | 2012. május 16. 09:01

Újabb sarc a lakástulajdonosokra: ezt is megadóztatnák

Ha valaki drágábban ad el egy ingatlant, mint vette és az árnövekedés az önkormányzat valamilyen beruházásának köszönhető, a helyhatóság a különbözet tíz százalékát is elviheti.

Pénzcentrum | 2010. december 27. 13:02

Az adóhatóság feketelistáján a visszaeső címlapceleb

Néhány hónappal azután, hogy kicsengette közel félmillió dolláros jövedelem- és vagyonadó hátralékát, a kaliforniai adóhatóság újabb 180 ezer dolláros adótartozást vert rá Pamela Andersonra.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 27. 13:02

Figyelem! A legutolsó fontos infók a vagyonadóról

Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvény 2010. augusztus 16-án hatályát vesztette. A törvény megszűnésével összefüggésben átmeneti rendelkezés írja elő, hogy az adóköteles vagyontárgyak - így a légi járművek, vízi járművek, nagy teljesítményű személygépkocsik - után a 2010. évre bevallott adó, a "vagyonadó" második részletét az adózónak nem kell megfizetnie.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 25. 09:17

Alig látott pénzt az állam a vagyonadóból

Az eredetileg tervezett bevétel 5%-át sem hozta be az állami költségvetésbe a hét hónap után eltörölt vagyonadó, és az elmúlt évtizedek magyarországi adói közül ez az adónem hozta eddig a legkevesebb bevételt - derül ki a Napi Gazdaság írásából.

Pénzcentrum | 2010. július 23. 10:02

Kedvezményes és megszűnő adók, illetékmentes öröklés

Számos adórendszert érintő változtatást fogadott el a kormány gazdasági salátatörvényével az Országgyűlés tegnap. Ezek közül a legjelentősebb a társaságok 500 millió forint adóalapig kiterjesztett kedvezményes adókulcsa.

Pénzcentrum | 2010. június 18. 12:00

Továbbra is Mexikó vezet az adóversenyben

Világviszonylatban továbbra is Mexikó áll az első helyen alacsony adóterheivel, miközben Ausztrália, Kanada, Hollandia adórendszerében is változások történtek, a kialakult adózóbarát környezet pedig növelte vonzóképességüket - áll a KPMG egy nemrég közölt riportjában.

Pénzcentrum/MTI | 2010. június 11. 14:32

Az autósok üdvözlik a vagyonadó eltörlését

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) mellett az autós szakma érdekeinek érvényesítésére létrehozott Autós Nagykoalíció is üdvözölte a nagyteljesítményű személygépjárművek adójának eltörlését, amely a szervezetek szerint igazságtalan és szakmailag megkérdőjelezhető.

Pénzcentrum | 2010. május 20. 04:42

APEH határidő! Időben érkezz a postára bevallási borítékoddal

Elérkezett a 2009. évi személyi jövedelemadó bevallás határnapja, az adózó magánszemélyeknek legkésőbb a mai napon kell bevallaniuk jövedelmeiket és befizetniük az esetlegesen fennálló adófizetési kötelezettségeiket.

Pénzcentrum | 2010. május 18. 18:47

APEH: vészhelyzet esetén nem kell indokolni a bevallás csúszását

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei adózóknak nem kell részletesen indokolniuk, és igazolással alátámasztaniuk, hogy miért mulasztották el a május 20-i adóbevallási illetve adóbefizetési határidőt. Ettől függetlenül késedelmes bevallás illetve befizetés esetén az igazolási kérelmet nekik is be kell nyújtaniuk az APEH-nek a csúszással kapcsolatban.

Pénzcentrum | 2010. május 14. 04:50

Trükkök és kiskapuk: külföldi rendszámmal magyar utakon

A magyar utakon egyre gyakrabban látunk külföldi rendszámú, de magyar állampolgár által vezetett autót. Az első hullámban érkező szlovák rendszámú jármű áradat után megjelentek a német, osztrák és ukrán rendszámú autók, de akár brit, amerikai, vagy akár valamely óceániai szigetország rendszámával is találkozhatunk.

Pénzcentrum | 2010. május 13. 04:42

Figyelem! Már csak néhány nap maradt hátra - Jön az év legfontosabb határideje

Május 20-án lesz utoljára lehetőségük a személyi jövedelemadó bevallásra kötelezetteknek elküldeni az APEH számára a 2009-es adóévre vonatkozó bevallási nyilatkozatokat. Nagyjából kétmillió önbevallás már tegnapelőttig beérkezett a hivatalhoz, azonban több mint egymillióan az utolsó hétre tartogatják bevallásukat. Kedvükért a Pénzcentrum még egyszer összeállította, mire is érdemes figyelni az adóbevallás elkészítésekor.

Pénzcentrum | 2010. május 11. 04:42

Vagyonadó: ennyit fizet a szomszédod a 170 lovas verdája után

Ahogy közeledik a május huszadika, úgy kerül egyre közelebb hozzánk a személyi jövedelemadó bevallásának időpontja is. Ezzel együtt pedig a magánszemélyek vagyonadójának bevallási időpontja is közeleg. Lássuk, mennyivel is tartoznak az államnak a 170 lóerős vagy ennél erősebb autók tulajdonosai.

Pénzcentrum | 2010. április 27. 05:40

Nyolc hiba, amit ne kövess el az adóbevallásodban!

Idén is május 20-a az éves adóbevallások postára adásának illetve elektronikus elküldésének határideje. Az adóhatóság korábbi tájékoztatása szerint a bevallásukban hibázók többsége már a nyomtatvány főoldalán ront. Mire figyelj, ha nem szeretnél bosszantó hibát véteni, mely érvényteleníti az szja bevallásod? A következő sorokból megtudhatod...