15 °C Budapest

Zűrzavar a novemberi járulékfizetéseknél

Pénzcentrum
2010. november 5. 09:47

Káosz és félreértések sorozata történt sok magyar cégnél az októberi járulékok befizetése közben. A kormány ugyanis úgy módosította a magánnyugdíjpénztári tagdíjakról szóló törvényt, hogy azt már az októberben keletkezett, de novemberben kifizetésre kerülő béreknél is érvényesíteni kellett - írja a Napi Gazdaság.

A kavarodást a szabály pontatlan megfogalmazása okozta, ugyanis abban nem volt benne, hogy ezt már a novemberben esedékes béreknél figyelembe kell venni.

Az adóhatóság szerdán kiadott állásfoglalása szerint az új szabály a 2010. október 1. és november 30. közötti bevallási időszakra vonatkozó összegek után alkalmazandó, tehát a most kifizetett jövedelmekre is.

Félreértésre adott okot az is, hogy az új kulcsokhoz a szoftvert és a nyomtatványokat egy hónappal a változtatás hatályba lépése előtt közzé kell tenni, ami október elsejét jelentett volna. Ehhez képest ez csak november 3-án történt meg, sőt a jogszabály is csak november 2-án lépett hatályba.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azoknak a cégeknek, akik október 31-ig már elvégezték a bérszámfejtést és bevallást, újat kell készíteniük. Valamint, ha már elutalták a pénzeket, azt is meg kell ismételniük (immár a helyes összeggel).


HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?