Adócsomag: mit akarnak a szakszervezetek?

Pénzcentrum
2010. október 8. 08:32

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) nem szeretné, hogy a 16 százalékos, egykulcsos szja bevezetésével az alacsony jövedelműek rosszul járjanak - írja a Népszava.

Dávid Ferenc főtitkár a lapnak elmondta: nem akarják, hogy a 63 ezer forintos nettó minimálbér veszítsen az értékéből. Ugyanakkor úgy gondolja, elfogadhatatlan lenne a vállalkozók számára egy megalapozatlan, nagymértékű minimálbér-emelés megfelelő adó és járulékcsökkentés nélkül.

A VOSZ véleménye szerint egy túlzott, fedezet nélküli minimálbér-emelés növelné a munkanélküliséget, ugyanis az alacsony jövedelmezőségű ágazatokat - kereskedelem, mezőgazdaság - egy ilyen lépés térdre kényszerítheti.

Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnökének álláspontja szerint a kötelező béremelésnek, bérajánlásnak olyannak kell lennie, aminek eredményeképpen a nettó keresetek reálértékének legalább a teljesítmények arányában kell emelkednie.

A munkavállalók és a munkáltatók érdekvédelmi szervezetei ezért az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) mielőbbi összehívását sürgetik.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?