18 °C Budapest

55 milliós hamis ruha az ország két pontján

2010. szeptember 15. 09:17

A debreceni Vám- és Pénzügyőri Hivatal munkatársai Ártánd közelében ellenőriztek egy török állampolgár által vezetett török rendszámú tehergépjárművet. A kamionban váltósofőrként tartózkodott még egy török állampolgár. A tehergépjármű a fuvarokmányok szerint nagy értékű textilárut szállított Törökországból Franciaországba.

A pénzügyőrök a jármű teljes átvizsgálása során a rakomány között összesen 21 tekercs Louis Vuitton márkájú, logóval és ismertető jelekkel ellátott szövetárut találtak, amely az előzetes szakértői vélemény alapján hamis márkajelzést tartalmaz.

A vámhatóság a mintegy 40 millió forint értékű árut lefoglalta, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Szintén a tegnapi nap folyamán a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának járőrei Rajka térségében ellenőriztek egy lengyel rendszámú tehergépkocsit, amely ruházati termékeket szállított Kínából Bulgáriába.

A raktér átvizsgálásakor az okmányokon szereplő textiláru közé rejtve közel 4000 db, védett márkajelzéssel ellátott szabadidőruha került elő, amelyek a szakértői vizsgálat alapján silány minőségű hamisítványoknak bizonyultak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A pénzügyőrök a 15 millió forint értékű ruházati termékeket lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18