16 °C Budapest

55 milliós hamis ruha az ország két pontján

2010. szeptember 15. 09:17

A debreceni Vám- és Pénzügyőri Hivatal munkatársai Ártánd közelében ellenőriztek egy török állampolgár által vezetett török rendszámú tehergépjárművet. A kamionban váltósofőrként tartózkodott még egy török állampolgár. A tehergépjármű a fuvarokmányok szerint nagy értékű textilárut szállított Törökországból Franciaországba.

A pénzügyőrök a jármű teljes átvizsgálása során a rakomány között összesen 21 tekercs Louis Vuitton márkájú, logóval és ismertető jelekkel ellátott szövetárut találtak, amely az előzetes szakértői vélemény alapján hamis márkajelzést tartalmaz.

A vámhatóság a mintegy 40 millió forint értékű árut lefoglalta, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Szintén a tegnapi nap folyamán a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának járőrei Rajka térségében ellenőriztek egy lengyel rendszámú tehergépkocsit, amely ruházati termékeket szállított Kínából Bulgáriába.

A raktér átvizsgálásakor az okmányokon szereplő textiláru közé rejtve közel 4000 db, védett márkajelzéssel ellátott szabadidőruha került elő, amelyek a szakértői vizsgálat alapján silány minőségű hamisítványoknak bizonyultak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A pénzügyőrök a 15 millió forint értékű ruházati termékeket lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?