27 °C Budapest

Kezdődik az APEH és a VP összevonása

Pénzcentrum
2010. június 23. 08:47

Várhatóan csütörtökön vagy pénteken jelenti be a kormány, hogy a vám- és pénzügyőrség fölé kinevezik kormánybiztosnak Vida Ildikót, és Béndek József lesz átmenetileg az országos vámparancsnok - értesült a Népszava.

A lap szerdai számában megjelent írás szerint a vámszervek 2011. január elsejétől olvadnának be az adóhivatalba, és az összevont szervezet elnöke Vida Ildikó lesz, aki az előző Orbán-kormány idején az APEH elnökhelyettese volt, Simicska Lajos lemondása után pedig a szervezet elnöke. Az összevont szervezetben öt elnökhelyettes lesz, egy a vám, egy a nyomozati és három az adóellenőrzési tevékenységért lesz felelős. A vámügyek felelőse Béndek József lehet - írja a lap.

A várhatóan csak 2011 első negyedévében létrejövő adórendőrséghez kerülne a VPOP-tól minden adóval összefüggő bűncselekmény, míg az APEH-VPOP-nál maradna a csempészet és a jövedéki termékek vizsgálata.

A Népszava információi szerint a jelenleg érvényes szabályok alapján Szikora Jánosnak, az APEH elnökének - aki 2005 óta tölti be e tisztséget - végkielégítése mintegy 43 millió forint lenne, míg Nagy János vámparancsnoknak - aki 2003 óta dolgozik ezen a poszton - 50 millió forint feletti összeg járna. Ha azonban életbe lép az a törvény, amely 98 százalékos adóval sújtaná a végkielégítések kéthavi fizetés feletti részét, mindkét vezető lényegesen kisebb költséggel elmozdítható.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

(MTI)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?