5 °C Budapest

Címke: vida józsef (20 cikk)

Napi.hu | 2020. augusztus 14. 10:01

Teljes home office, ingyen teszt, létszámkorlát: így készülnek a cégek a második hullámra

A bankok és biztosítók sem tudják még, otthonról vagy az irodában dolgoznak majd a következő hetekben a munkatársaik, de készülnek a rendkívüli helyzetre. Van, ahol ingyenes covid-tesztet kapnak a dolgozók, máshol kötelező a 14 napos home office a külföldön nyaralóknak, van olyan biztosító is, amelyik pszichológiai tanácsadást ad annak, aki nehezen viseli a karantént.

Pénzcentrum | 2020. május 26. 17:35

A Budapest Bank is csatlakozik a giga-szövetséghez

Az együttműködés konkrét formájáról csak később, neves nemzetközi tanácsadók bevonásával végzett vizsgálatok és egyeztetések nyomán születik döntés.

Pénzcentrum | 2012. február 20. 05:24

Vétlen adózókra is lesújthat a NAV - Te is pórul járhatsz

Retteghetnek az adóhatóságtól az uniós országokba exportálók. A Legfelsőbb Bíróság (új nevén Kúria) egy tavaly novemberi ítéletével lényegében áldását adta arra a gyakorlatra, amelynek révén - piaci szereplők véleménye szerint - sok esetben a csalásban vétlen eladókkal fizetteti meg az adóhatóság a hiányzó áfát a felszívódott kereskedő, fuvarozó és importáló cégek képviselői helyett.

Pénzcentrum | 2011. október 18. 17:10

Százmilliárdokat enged ki a kormány a költségvetésből

Két napjuk van már csak a vállalkozásoknak, hogy ismételt ellenőrzést kérjenek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), ha egy korábbi vizsgálat során azért rótt ki rájuk az adóhatóság bírságot és késedelmi pótlékot, mert olyan számlában foglalt adót igényeltek vissza, amelynek az ellenértékét még nem fizették ki. Mint ismeretes, az Európai Bíróság az uniós irányelvvel ellentétesnek nyilvánította a magyar áfaszabályozást.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 12. 11:15

Hová csap az adóhatóság? Te is beleszaladhatsz

Vétlen adózók lehetnek az áldozatai a nagy áfabehajtási tervnek. Az adóhatóság adó-megállapítási gyakorlata során ugyanis esetenként önkényesen felülírja a jogszabályokat, s nem a valódi csalókon csattan az ostor - állítja tapasztalatai alapján Angyal József okleveles adószakértő.

MTI | 2010. július 16. 16:58

Új vezetést kapott a Vám- és Pénzügyőrség

Béndek Józsefet nevezte ki a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokává csütörtökön a nemzetgazdasági miniszter, miután elődjét, Nagy Jánost felmentette beosztásából.

Pénzcentrum | 2010. június 23. 08:47

Kezdődik az APEH és a VP összevonása

Várhatóan csütörtökön vagy pénteken jelenti be a kormány, hogy a vám- és pénzügyőrség fölé kinevezik kormánybiztosnak Vida Ildikót, és Béndek József lesz átmenetileg az országos vámparancsnok - értesült a Népszava.

Pénzcentrum | 2006. március 14. 11:26

Miniszteri elismerések: Bajnai, Bartha, Erős, Pintér ...

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter Magyar Köztársasági Érdemrendet és Magyar Köztársasági Érdemkeresztet, Magyar Gazdaságért Díjat, Eötvös Loránd-díjat, Baross Gábor-díjat, Klauzál Gábor-díjat, "A Közlekedésért Érdemérmet", és Miniszteri Elismerést adott át a közelgő március 15-i ünnepünk alkalmából. Bajnai Gordon , a Wallis Rt. vezérigazgatója A hazai vállalatirányítási kultúra

GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem