23 °C Budapest

A magyarok fele sem érzi magát boldognak

2010. május 31. 12:02

Egy friss felmérés tanúsága szerint lakókörnyezetünk játssza a legfontosabb szerepet boldogságérzetünkben. Ezen szempont alapján Hollandia, Kanada és Ausztrália lakosai a legboldogabbak. Magyarországon csak az emberek 45%-a elégedett saját sorsával.

Az Ipsos közvélemény-kutató legfrissebb, 23 ezer ember megkérdezésével készült felmérésében a (lakó)környezettel kapcsolatos elégedettséget vizsgálta. Az összesített eredmény szerint a munkalehetőségek, a közterületek tisztasága, a tömegközlekedés hatékonysága és közbiztonság jelentik azokat a legfontosabb tényezőket, amelyből az általános boldogságérzet a leginkább leszűrhető.

A legelégedettebbnek a hollandok számítanak: a felmérés szerint 85%-uk jól érzi magát környezetében. Második helyen a kanadaiak végeztek (83%-os elégedettséggel), harmadik lett a listán Ausztrália (82%), de India, Németország és az Egyesült Államok is bekerültek a "legboldogabb" 6 ország közé.

A legkevésbé elégedettek Dél-Korea (34%) állampolgárai: ők elsősorban a rossz közösségi közlekedésre, a légszennyezettségre és a magas rezsiköltségekre panaszkodtak.

A Reuters tudósítása szerint a Magyarországon megkérdezettek 45%-a érzi magát boldognak (a fenti kritériumok szerint), vagy ahogy a hírügynökség fogalmaz: "Magyarországon csak az emberek 45%-a elégedett a sorsával."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bobby Duffy, az Ipsos Social Research Institute vezetője a felmérés kapcsán úgy fogalmazott: "A nemzetközi gazdasági válság hatására hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy napról-napra milyen óriási hatást is gyakorol közvetlen környezetünk az életminőségünkre".

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?