12 °C Budapest

Kövérebbek, és boldogabbak vagyunk, mint hét éve!

Pénzcentrum
2010. április 28. 08:47

Egy átlagos magyar többet eszik, keveset mozog, kevesebbet gyújt rá és kifejezetten jobban érzi magát, mint hét évvel ezelőtt - írja a Népszabadság a KSH országos lakossági egészségfelmérésére hivatkozva.

A jó közérzet ellenére egyre több gyógyszert fogyasztunk, és többségünk túlsúlyos is.

A 2009 őszén elvégzett vizsgálatban 449 településen hétezer, 15 évesnél idősebb embert kérdeztek egyebek mellett az egészségi állapotáról, a betegségeiről, az orvoshoz járási szokásairól. A korábbi felmérések adataihoz viszonyítva javult az emberek egészségi állapota: a férfiak 58,9 százaléka, míg a nők fele mondta általában nagyon jónak az egészségét.

A fiatalabb (15 és 35 év közöttiek) válaszolók 87 százaléka állította magáról, hogy makkegészséges, míg a 65 év felettiek 35-40 százalék volt elégedetlen az egészségi állapotával.

A tartós kezeléssel járó betegségekre rákérdezve azonban az derült ki, hogy a nők háromnegyede, a férfiak kétharmada küszködik valamilyen kórral, jórészt szív és érrendszeri, illetve mozgásszervi problémákkal.

Az is kiderült: minden második magyarnak súlyfeleslege van, minden ötödik elhízott, mozogni pedig a lakosság döntő hányada nem szeret, így szinte természetes, hogy az életkor előrehaladtával egyre több a kövér ember.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A felnőtt lakosság fele egyáltalán nem mozog, harmada még csak mérsékelten sem hajlandó semmilyen testgyakorlásra, ötöde pedig napi tíz percet sem gyalogol.

A magyarok az ellátórendszerben a háziorvost keresik fel a leggyakrabban, a lakosság háromnegyede évente legalább egyszer találkozik az alapellátóval. Fogorvosnál csak minden harmadik magyar járt az elmúlt egy évben, miközben egy másik kérdésből az is kiderült, hogy a rágás a lakosság 25 százalékának problémát okoz.

A 7 évvel ezelőtti adatokhoz képest kevesebb a dohányosok száma. Bár a legfiatalabbak között jelentős (36 százalék) a rendszeresen dohányzók aránya, a középkorú férfiak negyede, a nőknek csak a tizede hódol e szenvedélynek.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm