Komáromiak nyerték az APEH vetélkedőjét

Pénzcentrum
2010. március 29. 08:17

A komáromi K-EMÖ Széchenyi István Közgazdasági Informatikai Szakközépiskola tax(i) nevű ötfős csapata nyerte az APEH által meghirdetett, a fiatalok adótudatosságát növelő vetélkedő, a RangAdó 2 Szuperdöntőjét szombaton.

Második a budapesti Bornemisza Péter Gimnázium XMS csapata lett. Harmadik helyen a hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola Rangfalók csapata végzett. A negyedik helyet a szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskolát képviselő "Tám-adók" csapata szerezte meg.

Az 5 fős csapatok először 3 internetes fordulóban vettek részt, majd a legeredményesebbek a regionális fordulókon mérték össze tudásukat, ahonnan régiónként 1-1 csapat került be a március elején tartott országos döntőbe. Innen a legjobb 4 csapat érdemelte ki a Szuperdöntőben való részvételt.

A RangAdó elindításával is az volt az állami adóhatóság célja, hogy bővítse a középiskolások adózási ismereteit, javítsa a felnövekvő nemzedék adótudatosságát. A vetélkedő kérdései között adózástörténeti érdekességek, alapvető adózási tudnivalók, az adózók jogai és kötelességei szerepeltek.

A Szuperdöntő résztvevői és felkészítő tanáraik üdülést nyertek az APEH zamárdi üdülőjében. A győztesek ezen kívül egy-egy laptopot, a második helyezettek IPodot, a "bronzérmesek" fényképezőgépet is nyertek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A csapatok tudását négy fős zsűri értékelte. A bíráló bizottság vezetője, a RangAdó ötletgazdája, dr. Szikora János, az APEH elnöke. A zsűri tagja volt: Kupa Mihály egykori pénzügyminiszter, Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers cégtársa, és Lukács János, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43