Elszabadult indulatok az APEH húsvéti razziáin

Pénzcentrum
2010. március 25. 18:02

Tavaszi textíliákat és ünnepi kellékeket árult nyugta nélkül egy férfi azon a nagyvárosi piacon, ahol az APEH revizorok ellenőrizték a kereskedőket. A férfi együttműködésre nem volt hajlandó, ehelyett emelkedett hangnemben szidalmazta az ellenőröket, és felháborodása odáig fajult, hogy a revizorok kérésére a helyszínre érkező vállalkozóval is - aki egyben élettársa - majdnem összeverekedett. Többi között ilyen esettel is találkoztak a revizorok a húsvéti ünnepet megelőző ellenőrzéssorozatban, amit társhatóságokkal közösen végez az APEH.

Az adóhivatal a társhatóságokkal együttműködve a húsvéti ünnep előtti akcióban a bizonylat nélküli áruforgalmazást, a szabálytalan foglalkoztatást, a bejelentés nélküli tevékenység végzést ellenőrzi elsősorban. A kereskedők és szolgáltatók késő délután és este valamint hétvégén is számíthatnak adóellenőrök megjelenésére.

A húsvéti ünnepekhez köthető akció fő célja a fogyasztók és tisztességes vállalkozások érdekeit veszélyeztető szabályszegő kereskedők és szolgáltatók kiszűrése. Az ünnepig a szokásos ünnepi áruféleségeket (virág, élelmiszer-, és italáru) forgalmazókon kívül a feldolgozó- és építőiparban, valamint a vendéglátóhelyeken is ellenőriznek az adóhatóság szakemberei.

A helyszínek kiválasztásánál előtérbe kerülnek a nagyobb városok, megyeszékhelyek - e helyekre koncentrálódik ugyanis a forgalom nagy része -, de a kisebb településeken és helyi vásárokon is felbukkanhatnak revizorok.

Életképek a revizorok mindennapjaiból

Az egyik nagyvárosi piacon húsvéti asztalterítőt vásároltak az ellenőrök. Miután az ott árusító férfitől semmiféle bizonylatot nem kaptak, felfedték kilétüket. Az eladó ekkor minősíthetetlen hangnemben szidalmazta a revizorokat és a politikai helyzetet, majd az ellenőrök tudtára adta, hogy semmit nem hajlandó aláírni, és iratait nem adja át. A helyszínen kihelyezett, a vállalkozást bizonyító tábla alapján a revizorok értesítették a tulajdonost, aki elismerte, hogy az árukészlet az övé és az eladó az élettársa, majd a helyszínre érkezve egymással is veszekedni kezdtek. A jegyzőkönyvet - amit végül rendőri biztosítás mellett vettek fel - azonban már a vállalkozó és élettársa is aláírta. A nyugtaadás elmulasztását bírság követi.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ugyancsak meglepődhetett az az ékszerész is, aki mutatós díszdobozos ezüst nyak- és karláncot adott el a hozzá betérő ellenőröknek, akikről azt hitte, hogy házaspár. A jó üzlet reményében aztán csupán garancia jegyet adott a revizoroknak, akik ezt követően igazolták ellenőri mivoltukat - áll az APEH közleményében.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22