29 °C Budapest

A világ legjobb üzleti iskolái Budapesten!

Pénzcentrum
2010. március 1. 13:32

A QS World MBA Tour idén ismét ellátogat hazánkba, lehetőséget kínálva az MBA-képzés iránt érdeklődőknek arra, hogy személyesen találkozzanak a legnevesebb nemzetközi üzleti iskolák képviselőivel. A QS által végzett átfogó felmérés szerint a válság hatására az MBA-jelöltek egyre inkább érdeklődnek a vállalkozás és a vállalati társadalmi felelősség (CSR) mint szakirányok iránt. Ezt kihasználva, idén a világ e téren vezető üzleti iskolái bejárják a világot a QS World MBA Tour 16 éves történetének eddigi legnagyobb rendezvénysorozatával, mely 85 eseménnyel 66 várost érint 2010-ben. A Budapestre érkező börze 2010. március 17-én, 18 órától a Corinthia Grand Hotel Royalban, az Erzsébet körút 43-49. szám alatt tekinthető meg. A látogatók több mint 15 hazai és nemzetközi egyetem MBA programjáról kaphatnak részletes információkat. A www.topmba.com/mba_fairs oldalon regisztrálók részére a rendezvényen való részvétel ingyenes.

A rendezvénysorozat tavalyi Budapesti állomása nagy érdeklődésre tett szert a magyar MBA aspiránsok körében, a börzén mintegy ötszázan vettek részt. Idén a rendezvényre ellátogatók több mint 15 vezető nemzetközi üzleti iskola képviselőivel léphetnek kapcsolatba. A résztvevők között ott lesz Európa tíz legjobb üzleti iskolája közül például az SDA Bosconi és az IE Business School, de a jelöltek találkozhatnak az EDHEC (Franciaország), a GISMA (Németország), a WU Executive Academy (Ausztria), valamint a tengerentúlról pedig a Duke University illetékeseivel is.

David Bach professzor, az IE Business School dékánja elmondta: "Az IE jövőképe a XXI. századi menedzsmentről a vállalkozói szellemet, a globális szemléletmódot és a sokszínűséget helyezi előtérbe, mint az állandó innováció forrásai. A QS World MBA Tour segít számunkra megtalálni azokat a leendő MBA-jelölteket, akik fel szeretnék fedezni a vállalkozói gondolkodásmódban rejlő erőt."

A QS World MBA Tour tanfolyambörze lehetőséget kínál arra, hogy az érdeklődők személyesen találkozhassanak a világ legjobb egyetemeinek munkatársaival, volt növendékeivel és informális környezetben tegyék fel kérdéseiket. Fiatal, pályakezdő diplomások és tapasztalt vezetők egyaránt hasznos információkat kaphatnak a különböző oktatási programokról, ösztöndíjakról és egyéb finanszírozási lehetőségekről.

"A részvételünk nagyban segít megnövelni a CEU márka és az általunk kínált programok ismertségét. Ez a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy a leendő pályázókkal személyesen is találkozhassunk," nyilatkozta Vági Andrea, a CEU toborzási vezetője.

Tavaly a QS World MBA Tour mintegy 65 ezer látogatót vonzott világszerte, s az ő megkérdezésükkel egy átfogó felmérés készült az MBA-jelentkezők hozzáállásáról és terveiről. A QS TopMBA Applicant Survey kimutatta, hogy a jelentkezők érdeklődése érezhetően megnőtt azon iskolák iránt, amelyek a vállalkozásra és a CSR-re specializálódtak (Európában az előbbit 40% említette mint őt érdeklő területet, az előző évi 32%-hoz képest, míg az utóbbi iránt majdnem megduplázódott az érdeklődés).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A vezető iskolák mind figyelemmel kísérték a QS felmérését, mely megmutatja, hogy mi érdekli az MBA-pályázókat," mondta Ross Geraghty, a TopMBA.com és a TopMBA Career Guide vezető szerkesztője. "Ők profik abban, hogy új elképzeléseket nyújtsanak a jövő nemzedék üzleti oktatásában."

Az MBA (Master of Business Administration) egy posztgraduális menedzsmentvégzettséget adó képzés. A QS World MBA Tour a világ legnagyobb MBA karrier és oktatási szakkiállítása, amely a világ több száz üzleti iskoláját mutatja be 35 országban minden évben, s melynek tavaly 65 ezer látogatója volt.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?