16 °C Budapest

A világ legjobb üzleti iskolái Budapesten!

Pénzcentrum
2010. március 1. 13:32

A QS World MBA Tour idén ismét ellátogat hazánkba, lehetőséget kínálva az MBA-képzés iránt érdeklődőknek arra, hogy személyesen találkozzanak a legnevesebb nemzetközi üzleti iskolák képviselőivel. A QS által végzett átfogó felmérés szerint a válság hatására az MBA-jelöltek egyre inkább érdeklődnek a vállalkozás és a vállalati társadalmi felelősség (CSR) mint szakirányok iránt. Ezt kihasználva, idén a világ e téren vezető üzleti iskolái bejárják a világot a QS World MBA Tour 16 éves történetének eddigi legnagyobb rendezvénysorozatával, mely 85 eseménnyel 66 várost érint 2010-ben. A Budapestre érkező börze 2010. március 17-én, 18 órától a Corinthia Grand Hotel Royalban, az Erzsébet körút 43-49. szám alatt tekinthető meg. A látogatók több mint 15 hazai és nemzetközi egyetem MBA programjáról kaphatnak részletes információkat. A www.topmba.com/mba_fairs oldalon regisztrálók részére a rendezvényen való részvétel ingyenes.

A rendezvénysorozat tavalyi Budapesti állomása nagy érdeklődésre tett szert a magyar MBA aspiránsok körében, a börzén mintegy ötszázan vettek részt. Idén a rendezvényre ellátogatók több mint 15 vezető nemzetközi üzleti iskola képviselőivel léphetnek kapcsolatba. A résztvevők között ott lesz Európa tíz legjobb üzleti iskolája közül például az SDA Bosconi és az IE Business School, de a jelöltek találkozhatnak az EDHEC (Franciaország), a GISMA (Németország), a WU Executive Academy (Ausztria), valamint a tengerentúlról pedig a Duke University illetékeseivel is.

David Bach professzor, az IE Business School dékánja elmondta: "Az IE jövőképe a XXI. századi menedzsmentről a vállalkozói szellemet, a globális szemléletmódot és a sokszínűséget helyezi előtérbe, mint az állandó innováció forrásai. A QS World MBA Tour segít számunkra megtalálni azokat a leendő MBA-jelölteket, akik fel szeretnék fedezni a vállalkozói gondolkodásmódban rejlő erőt."

A QS World MBA Tour tanfolyambörze lehetőséget kínál arra, hogy az érdeklődők személyesen találkozhassanak a világ legjobb egyetemeinek munkatársaival, volt növendékeivel és informális környezetben tegyék fel kérdéseiket. Fiatal, pályakezdő diplomások és tapasztalt vezetők egyaránt hasznos információkat kaphatnak a különböző oktatási programokról, ösztöndíjakról és egyéb finanszírozási lehetőségekről.

"A részvételünk nagyban segít megnövelni a CEU márka és az általunk kínált programok ismertségét. Ez a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy a leendő pályázókkal személyesen is találkozhassunk," nyilatkozta Vági Andrea, a CEU toborzási vezetője.

Tavaly a QS World MBA Tour mintegy 65 ezer látogatót vonzott világszerte, s az ő megkérdezésükkel egy átfogó felmérés készült az MBA-jelentkezők hozzáállásáról és terveiről. A QS TopMBA Applicant Survey kimutatta, hogy a jelentkezők érdeklődése érezhetően megnőtt azon iskolák iránt, amelyek a vállalkozásra és a CSR-re specializálódtak (Európában az előbbit 40% említette mint őt érdeklő területet, az előző évi 32%-hoz képest, míg az utóbbi iránt majdnem megduplázódott az érdeklődés).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"A vezető iskolák mind figyelemmel kísérték a QS felmérését, mely megmutatja, hogy mi érdekli az MBA-pályázókat," mondta Ross Geraghty, a TopMBA.com és a TopMBA Career Guide vezető szerkesztője. "Ők profik abban, hogy új elképzeléseket nyújtsanak a jövő nemzedék üzleti oktatásában."

Az MBA (Master of Business Administration) egy posztgraduális menedzsmentvégzettséget adó képzés. A QS World MBA Tour a világ legnagyobb MBA karrier és oktatási szakkiállítása, amely a világ több száz üzleti iskoláját mutatja be 35 országban minden évben, s melynek tavaly 65 ezer látogatója volt.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 14:05
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem