Tumultus az állásbörzén - kevesebb az ajánlat

Pénzcentrum
2009. október 16. 09:17

Az idei őszi Corvinus KarrierExpon soha nem látott számú érdeklődő gyűlt össze, azonban a kiállítók száma negyedével csökkent a tavalyihoz képest - írja a Napi.

Az október 7-8-án rendezett karrierbörzén összesen mintegy 12 ezer érdeklődő fordult meg, a kiállítók száma azonban mindössze 60 volt.

Egyre több már a konkrét végzettséghez nem, mindössze a diploma meglétéhez kötött állásajánlat, a cégek ugyanis maguk szeretnék kiképezni dolgozóikat. Ezzel együtt azonban egyre fontosabbá válik a diplomát adó intézmény rangja.

Az idén is kiállító British American Tobacco Hungary januártól nyit meg pozíciókat a frissen végzettek számára, de emellett folyamatosan gyakorlati programokat is működtet. Az elmúlt 12 évben a vállalat vezetői állományának több mint fele e programokból került ki.

Az Aldi Magyarország is a vezetői utánpótlásban látja a jövőt, így végzettségtől függetlenül ajánlott regionális értékesítési vezetői pozíciót a pályakezdőknek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Megfigyelhető a termelőcégek visszaszorulása a kiállítók között, valamint a munkaerő-közvetítők sem jöttek el a megszokott létszámban. Az autóiparból egyedül a Bosch jelent meg. Változatlan érdeklődést mutattak a kiállítás iránt a pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégek, náluk ugyanis a fluktuáció gyorsabb.

A látogatottság erőteljes növekedése azonban azt jelzi, hogy a hallgatók a korábbinál tudatosabban készülnek a leendő munkahelyük megszerzésére.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.11 00:01
BARE MINIMUM MONDAY A new viral trend suggests reducing Monday performance pressure to alleviate an...
perfekt  |  2023.12.08 14:05
A kormány új rendeletet adott ki a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők ké...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm