Tumultus az állásbörzén - kevesebb az ajánlat

Pénzcentrum
2009. október 16. 09:17

Az idei őszi Corvinus KarrierExpon soha nem látott számú érdeklődő gyűlt össze, azonban a kiállítók száma negyedével csökkent a tavalyihoz képest - írja a Napi.

Az október 7-8-án rendezett karrierbörzén összesen mintegy 12 ezer érdeklődő fordult meg, a kiállítók száma azonban mindössze 60 volt.

Egyre több már a konkrét végzettséghez nem, mindössze a diploma meglétéhez kötött állásajánlat, a cégek ugyanis maguk szeretnék kiképezni dolgozóikat. Ezzel együtt azonban egyre fontosabbá válik a diplomát adó intézmény rangja.

Az idén is kiállító British American Tobacco Hungary januártól nyit meg pozíciókat a frissen végzettek számára, de emellett folyamatosan gyakorlati programokat is működtet. Az elmúlt 12 évben a vállalat vezetői állományának több mint fele e programokból került ki.

Az Aldi Magyarország is a vezetői utánpótlásban látja a jövőt, így végzettségtől függetlenül ajánlott regionális értékesítési vezetői pozíciót a pályakezdőknek.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Megfigyelhető a termelőcégek visszaszorulása a kiállítók között, valamint a munkaerő-közvetítők sem jöttek el a megszokott létszámban. Az autóiparból egyedül a Bosch jelent meg. Változatlan érdeklődést mutattak a kiállítás iránt a pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégek, náluk ugyanis a fluktuáció gyorsabb.

A látogatottság erőteljes növekedése azonban azt jelzi, hogy a hallgatók a korábbinál tudatosabban készülnek a leendő munkahelyük megszerzésére.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?