23 °C Budapest

Tumultus az állásbörzén - kevesebb az ajánlat

Pénzcentrum
2009. október 16. 09:17

Az idei őszi Corvinus KarrierExpon soha nem látott számú érdeklődő gyűlt össze, azonban a kiállítók száma negyedével csökkent a tavalyihoz képest - írja a Napi.

Az október 7-8-án rendezett karrierbörzén összesen mintegy 12 ezer érdeklődő fordult meg, a kiállítók száma azonban mindössze 60 volt.

Egyre több már a konkrét végzettséghez nem, mindössze a diploma meglétéhez kötött állásajánlat, a cégek ugyanis maguk szeretnék kiképezni dolgozóikat. Ezzel együtt azonban egyre fontosabbá válik a diplomát adó intézmény rangja.

Az idén is kiállító British American Tobacco Hungary januártól nyit meg pozíciókat a frissen végzettek számára, de emellett folyamatosan gyakorlati programokat is működtet. Az elmúlt 12 évben a vállalat vezetői állományának több mint fele e programokból került ki.

Az Aldi Magyarország is a vezetői utánpótlásban látja a jövőt, így végzettségtől függetlenül ajánlott regionális értékesítési vezetői pozíciót a pályakezdőknek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megfigyelhető a termelőcégek visszaszorulása a kiállítók között, valamint a munkaerő-közvetítők sem jöttek el a megszokott létszámban. Az autóiparból egyedül a Bosch jelent meg. Változatlan érdeklődést mutattak a kiállítás iránt a pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégek, náluk ugyanis a fluktuáció gyorsabb.

A látogatottság erőteljes növekedése azonban azt jelzi, hogy a hallgatók a korábbinál tudatosabban készülnek a leendő munkahelyük megszerzésére.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?