USA-t utánozzák a sógorék: akár az EU nélkül is megadóztatnák a bankokat!

Pénzcentrum
2010. február 23. 16:02

Ausztria hasonló adót szeretne kivetni a bankokra, mint az Egyesült Államokban, mellyel az államkassza hiányából szeretnének lefaragni.

Az új szolidaritási adó ötletét Werner Faymann osztrák kancellár jelentette be hétfőn a sajtónak, helyettesével, Josef Proell-lel és a jegybankelnök Ewald Nowotny-val tartott közös sajtótájékoztatón - írja az EUbusiness.

Faymann ötlete szerint 0,7-1,0 százalékos adót vetnének ki a banki eszközökre, egyfajta szolidaritási sarcként, hasonlóan az amerikai elnök, Barack Obama javaslatához.

Bár a bankok képviselőit is meghívták a találkozóra, azonban Faymann úgy fogalmazott, nem azért, hogy beleegyezésüket kérjék az adó kivetésébe, hanem hogy közösen áttárgyalják, milyen következményei, illetve hatása lehet egy ilyen adónak.

Porell szerint a bankoknak és egyéb pénzügyi intézményeknek hozzá kell járulniuk az állami költségvetés megszilárdításához, ennek részleteit azonban még nem dolgozták ki, sem a mértéket, sem az időzítést illetően.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Becslések szerint egy ilyen adó kivetése hozzávetőleg 500 millió eurót hozhat az állami konyhára, és tervek szerint 2011-ben vezetnék be. A kancellár azonban azt is leszögezte, nem fogják megvárni, amíg az EU megteszi a szükséges lépéseket, minél előbb be szeretnék vezetni az új adót.

A bankokra kivetett adó ötletét közösségi szinten egyébként áprilisban, Madridban tárgyalják meg az EU pénzügyminiszterei.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?