16 °C Budapest

Derült égből villámcsapás: ellopták a bankvezér pénzét!

Pénzcentrum
2008. augusztus 21. 09:30

A brit óriásbank HBOS vezérigazgatójának meglehetősen kellemetlen meglepetéssel kellett szembenéznie nyaralása során, saját bankja kénytelen volt ugyanis befagyasztani számláját, miután egy csaló visszaélt a személyes adataival és többször vett fel pénzt a számlájáról.

Andy Hornby vezérigazgató nem semmisítette meg korábbi bankszámlakivonatait, ezért az egyik példány illetéktelen kezekbe került. A csaló ezt a dokumentumot használta fel a bankfiókban címe és személyazonossága igazolására, és egyetlen nap alatt legalább 7000 fontot vett fel a számláról.

A biztonsági kamerák felvételén jól látható, hogy a bankvezérre egyáltalán nem hasonlító férfi egy bankfiókban és egy cashpoint-nál is vesz fel pénzt.

Az eset kapcsán csak annyit érdemes megjegyezni, hogy a bankok nyomatékosan kérik ügyfeleiket, hogy a személyes adataikra fokozottan vigyázzanak, számlakivonataikat semmisítsék meg (ha nem tartják meg), ennek ellenére épp egy bankvezérnek nem sikerült teljesíteni a kérést. Ha egy bank első emberével megtörténhet ilyen, akkor gyakorlatilag bárkivel, érdemes hát fokozottan figyelni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?