Hová tűnnek a brit milliárdosok?

Pénzcentrum
2009. május 27. 16:03

Nagy-Britannia milliárdosait számláló lista hossza csaknem felére zsugorodott a ingatlan-, és részvényárak csökkenése miatt. Az elit klubnak ma annyi tagja van, mint 2003-ban.

A gazdasági csúcs idején, 2007-ben még mintegy 489 ezren mondhatták magukat milliárdosnak a szigetországban, ma már azonban csak 242 ezer tagja van a rangsornak.

Az egyik vezető londoni gazdaságelemző ház, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) szerint a tavalyi év közel 18 százalékos ingatlanár zuhanása miatt sokan a rangsor aljára csúsztak, azonban akadtak új belépők is, akik talán nem is tudják, hogy ideig-óráig a gazdagok sorába tartoztak.

A részvényportfoliók szintén sokat veszítettek értékükből, valamint a City-ben kifizetett bónuszok drasztikus zuhanása sem kedvezett a gazdag üzletembereknek.

Korábban a CEBR még azt becsülte, hogy 2010-re akár a 760 ezret is elérheti azok száma, akik 7 számjegyű vagyonnal rendelkeznek, méghozzá fontban számítva, azonban ezen prognózisát most felülírta a válság.

Douglas McWilliams, a CEBR igazgatója szerint 2011-től ugyanakkor ismét gyarapodhat a listán lévő emberek száma, amint az ingatlanpiac újra magához tér.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Sokaknak, főként a lista élén állóknak persze nem kell attól tartaniuk, hogy kiesnek a klubból, még akkor sem, ha vagyonuk az elmúlt időszakban mintegy negyedével csökkent. Persze most ők is kevesebbet költenek luxustermékekre, státusz szimbólumokra, amit például a Bentley eladások idei közel 66 százalékos, vagy a BMW 35 százalékos visszaesése is igazol. 

Lakshmi Mittal, a szigetország leggazdagabbik embere szintén nagyot bukott, vagyona 16,9 milliárd fontról, 10,8 milliárdra apadt, míg a Chelsea csapat tulajdonosa, Roman Abramovics is 4,7 milliárd fontot veszített.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem