14 °C Budapest

Megnyílt Európa legdrágább szállodája: lenyűgöző képek

2009. május 27. 11:02

A törökországi Antalyában nyílt meg Európa legdrágább szállodája. A pompázatos megnyitón igazi világsztárok léptek fel, de az árak is a luxushoz vannak igazítva.

A szálloda alapítója és ötletgazdája az orosz milliárdos, Telman Iszmailov pompázatos ünnepség keretében mutatta be a nagyközönségnek a Mardan Palace-t, amely nem csak Törökország, de Európa legdrágább luxushotelje is (igaz, földrajzilag már az ázsiai kontinensen található). A komplexum 1,65 milliárd dolláros -azaz közel 331 milliárd forintos- költséggel épült fel.

Fotó: huffingtonpost.com

Iszamilov olyan világsztárokat bérelt fel az ünnepélyes bemutatóra, mint Seal, Mariah Carey és Tom Jones. A premieren pedig részt vett Sharon Stone, Richard Gere és Monica Belucci. A pletykák szerint egyedül Mariah Carey fellépése 1,5 millió dollárba (300 millió forint) került.

Fotó: huffingtonpost.com

Az épületkomplexum közepén egy óriási mesterséges tó/medence áll, melynek egyik partjától a másikig fél óra az út -gondolával, természetesen. A medence közepén egy üvegfalú akvárium található -cápákkal és más tengeri állatokkal- így szó szerint együtt úszhat az ember a halakkal.

Fotó: huffingtonpost.com

A fürdőszobákban aranyozott tükrök vannak, a padlóba építve. A wellness fürdők között találunk egy olyan termet, amit mesterségesen előállított hó borít.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: huffingtonpost.com

Persze az árak is a színvonalhoz igazodnak: egy szoba akár 3 millió forintba is kerülhet - éjszakánként.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17