20 °C Budapest

Megnyílt Európa legdrágább szállodája: lenyűgöző képek

2009. május 27. 11:02

A törökországi Antalyában nyílt meg Európa legdrágább szállodája. A pompázatos megnyitón igazi világsztárok léptek fel, de az árak is a luxushoz vannak igazítva.

A szálloda alapítója és ötletgazdája az orosz milliárdos, Telman Iszmailov pompázatos ünnepség keretében mutatta be a nagyközönségnek a Mardan Palace-t, amely nem csak Törökország, de Európa legdrágább luxushotelje is (igaz, földrajzilag már az ázsiai kontinensen található). A komplexum 1,65 milliárd dolláros -azaz közel 331 milliárd forintos- költséggel épült fel.

Fotó: huffingtonpost.com

Iszamilov olyan világsztárokat bérelt fel az ünnepélyes bemutatóra, mint Seal, Mariah Carey és Tom Jones. A premieren pedig részt vett Sharon Stone, Richard Gere és Monica Belucci. A pletykák szerint egyedül Mariah Carey fellépése 1,5 millió dollárba (300 millió forint) került.

Fotó: huffingtonpost.com

Az épületkomplexum közepén egy óriási mesterséges tó/medence áll, melynek egyik partjától a másikig fél óra az út -gondolával, természetesen. A medence közepén egy üvegfalú akvárium található -cápákkal és más tengeri állatokkal- így szó szerint együtt úszhat az ember a halakkal.

Fotó: huffingtonpost.com

A fürdőszobákban aranyozott tükrök vannak, a padlóba építve. A wellness fürdők között találunk egy olyan termet, amit mesterségesen előállított hó borít.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: huffingtonpost.com

Persze az árak is a színvonalhoz igazodnak: egy szoba akár 3 millió forintba is kerülhet - éjszakánként.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?