13 °C Budapest

Őrületes pénzeket keres a sztárszakács: Jamie Oliver hatalmas üzletei

2009. április 29. 10:02

Jamie Oliver nemrég helyet kapott az egyik bulvárlap listáján, melyen a leggazdagabb briteket vette sorra. A jóképű sztárszakács hihetetlen vagyonra tett szert, és folyton újabb üzleteken töri a fejét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

40 millió fontos, azaz mintegy 13 milliárd forintos vagyonával Jamie Oliver ott szerepel a leggazdagabb britek között. A mindenki számára viszonylag könnyen elkészíthető ételeket bemutató, laza stílusáról és jóképűségéről ismert 34 éves TV-s sztárséf nem csak műsoraival, DVD kiadásaival és szakácskönyveivel ért el ekkora sikereket, hanem edényeket, késeket és fűszerkeverékeket is el lehet adni nevével és arcával. Sőt, már két saját étteremmel is büszkélkedhet.


Fotó: blisstree.com


A hírek szerint a sztár most nem kisebb céggel fogott össze, mint a Churchill kerámiagyárral: a vállalat az egyik legismertebb gyártója és forgalmazója a minőségi porcelán-és kerámiatermékeknek, étkészleteknek.

A vállalat szóvivője szerint a cél az, hogy a Jamie nevével fémjelzett termékekkel egy még jelentősebb részesedést szerezhessenek a brit piacon. Nem titkolt céljuk, hogy egy új, fiatalabb vásárlói réteget célozzanak meg az akcióval.

Ugyanakkor állítólag maga a sztárséf is részt vesz majd néhány új kollekció tervezésében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09