2615 állásajánlat: bebizonyítjuk, hogy Te is találsz munkát!

2009. május 8. 05:55

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat rendszerében május első napjaiban 2615 állásajánlatot találtunk. Van azonban egy rossz hírünk: míg egy hónappal ezelőtt 16, májusban már csak 8 kínai étterembe keresnek szakácsot. Vannak viszont szabad helyek a turizmusban, a fagyistriciklik nyergében és a Győri Balettben.

A Dél- Alföldön május elején 446 szabad állás vár arra, hogy valaki betöltse. Három hely van autóvillamossági szerelőműszerészek, egy autófényezők számára, de ha valaki a gépek helyett természetközelibb élményre vágyik, elmehet halásznak Sándorfalvára, bruttó 72 ezres fizetésért. Alkalmi segédmunkásokat legalább húszat keresnek, autópálya-építéstől egészen a juhászkodásig. A régió szinte minden nagyobb városában keresnek bolti eladót, a gyulai Aranel Kft. feltételei között szerepel, hogy az illető tudjon varrni, illetve rendelkezzen "divat iránti érzékenységgel". Kissé talán férfiasabb munka, de a régióban hét helyre is keresnek hentest illetve húsbolti eladót. Ugyanakkor óriási hiány mutatkozik kőművesekből: egy tucatnyi szakember játszva el tudna helyezkedni. Egy szegedi vállalkozó pedig triciklis fagylaltárust keres, óránként 500 forintért. A munka speciális követelménye, hogy az illető tudjon biciklizni.


Videó: És megint dühbe jövünk (Pari e dispari, 1978. Rendezte: Sergio Corbucci)


A Dél-Dunántúlon is kevesebb lett a szabad álláshelyek száma, ezúttal 300 pozícióra pályázhatunk. Jól látható, hogy a vendéglátósok már készülnek a balatoni szezonra: recepciósból, pincérből, szakácsból, pultosból és cukrászból is nagy kereslet mutatkozik. A turizmushoz kapcsolódva keresnek még takarítókat, szobaasszonyokat, masszőröket, sőt, Siófokra kishajó-vezetőt is. Ugyanakkor a kőművesekre itt is nagy igény mutatkozik, csak úgy, mint a szobafestőkre és a villanyszerelőkre. Pécsett a Stardust Corporation Kft. keres táncosnőt, napi 4 órába, állandó éjszakai műszakra.

Az Észak- Alföldön434 pozícióra keresnek embert május első napjaiban. Ha valaki túl sok kreatív energiát érez magában, menjen baromfi-darabolónak Baktalórántházára, esetleg csaposnak Tiszabecsre -igaz, itt főiskolai végzettséget kérnek. Segédmunkásokat itt is szép számmal várnak, Jászberénytől Kisvárdáig, kérdés, hogy a régióban nyilvántartott több mint 130 ezer munkanélküli miért nem tudja (vagy akarja) betölteni ezeket a helyeket. A jó idő beköszöntét jelzi, hogy -a fent említett szegedi hirdetés mellett- Szolnokra is keresnek mozgó fagylaltárust, itt még a biciklitudás sem feltétel. Van viszont egy jó hírünk azoknak, akik azt gondolták, hogy múlt havi körképünkben nagy sikert arató kompkormányosi pozíciót pikk-pakk betöltötték: nos, Vásárosnamény továbbra is tárt karokkal fogadja a révész végzettségű szakembereket.

Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ menüpontjában ezúttal 318 állásajánlat szerepel, 16-tal kevesebb, mint április elején. A salgótarjáni Demarco Spa Kereskedelmi Kft. például szakképzettség nélküli dietetikust keres, Mátranovákon viszont akár 180 ezret is kereshet egy jól dolgozó lakatos. Gyöngyösre műkörömépítőt, Balassagyarmatra molnárt, Kazincbarcikára pedig marketingmenedzsert keresnek. Sárospatakon pedig van szabad hely egy -legalább szakmunkásképzőt végzett- kultúrcikkbolti eladónak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Közép-Dunántúlon - a többi régióhoz viszonyítva- meglehetősen kevés, mintegy 252 betöltetlen pozíció szerepel az ÁFSZ honlapján. Láthatóan kevesebb segédmunkást, kőművest, vagyonőrt és eladót keresnek a régióban, mint máshol, de elmondhatjuk, hogy a "slágerszakmákban" itt is ugyanúgy megvannak az üres helyek. A vadregényesebb állást keresők számára jó hír, hogy Tatán keresnek lovászt és lovastúra-vezetőt, a Honvédség székesfehérvári bázisára pedig pilótát. Úgy tűnik, hogy a Balaton északi partján kevesebb vendéglátóipari idénymunkást keresnek, mint a déli éttermekbe és szállodákba, de azért Balatonfüreden és Tihanyban is adódnak lehetőségek.

Közép- Magyarországon 327 szabad állást találtunk, jelentős részüket természetesen fővárosi munkaadók kínálják. Egy fóti kft. PET palack összepréselőt keres, Pusztavacson pedig brigádvezetőre van szükség (facsemete termelő szakiránnyal). Az állástalan könyvelők is jó eséllyel kereshetnek a régióban, hatnál is több szabad pozíció várja őket. A 6. kerületbe és Dabasra is keresnek pszichológust, de három óvodapedagógusi hely is kiadó. És ha valaki arra vágyik, hogy üzletkötőként dolgozhasson, ne habozzon, hanem azonnal keresse fel a régió valamely munkaügyi kirendeltségét. A Bosnyák-téri piacra viszont gombaszakellenőröket várnak, nem kevesebb mint havi bruttó 200 ezerért.

A Nyugat-Dunántúlon 536 betöltetlen állás vár a munkakeresőkre. Győrben van szabad hely wellness tanácsadók számára, szintén a nyugati megyeszékhelyre keresnek piercingest - egy év gyakorlattal. A magyar tenger nyugati részén is tömegesen keresnek dolgozókat különféle éttermek, szállodák - jól látható, hogy vannak állások a magyar turizmusban. Akik az olcsó napozást kedvelik, azok Csornán és Sopronban is elhelyezkedhetnek úszómesterként, kevésbé vidám munkát kínál a dénesfai Szent Glória Temetkezési és Szolg. Kft: temetésszolgáltatási munkást keresnek. A Győri Balett pedig balettművészt szerződtetne, 1-2 éves gyakorlattal. 

A legfrissebb állásajánlatok megtalálhatóak az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján!

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm