16 °C Budapest

2615 állásajánlat: bebizonyítjuk, hogy Te is találsz munkát!

2009. május 8. 05:55

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat rendszerében május első napjaiban 2615 állásajánlatot találtunk. Van azonban egy rossz hírünk: míg egy hónappal ezelőtt 16, májusban már csak 8 kínai étterembe keresnek szakácsot. Vannak viszont szabad helyek a turizmusban, a fagyistriciklik nyergében és a Győri Balettben.

A Dél- Alföldön május elején 446 szabad állás vár arra, hogy valaki betöltse. Három hely van autóvillamossági szerelőműszerészek, egy autófényezők számára, de ha valaki a gépek helyett természetközelibb élményre vágyik, elmehet halásznak Sándorfalvára, bruttó 72 ezres fizetésért. Alkalmi segédmunkásokat legalább húszat keresnek, autópálya-építéstől egészen a juhászkodásig. A régió szinte minden nagyobb városában keresnek bolti eladót, a gyulai Aranel Kft. feltételei között szerepel, hogy az illető tudjon varrni, illetve rendelkezzen "divat iránti érzékenységgel". Kissé talán férfiasabb munka, de a régióban hét helyre is keresnek hentest illetve húsbolti eladót. Ugyanakkor óriási hiány mutatkozik kőművesekből: egy tucatnyi szakember játszva el tudna helyezkedni. Egy szegedi vállalkozó pedig triciklis fagylaltárust keres, óránként 500 forintért. A munka speciális követelménye, hogy az illető tudjon biciklizni.


Videó: És megint dühbe jövünk (Pari e dispari, 1978. Rendezte: Sergio Corbucci)


A Dél-Dunántúlon is kevesebb lett a szabad álláshelyek száma, ezúttal 300 pozícióra pályázhatunk. Jól látható, hogy a vendéglátósok már készülnek a balatoni szezonra: recepciósból, pincérből, szakácsból, pultosból és cukrászból is nagy kereslet mutatkozik. A turizmushoz kapcsolódva keresnek még takarítókat, szobaasszonyokat, masszőröket, sőt, Siófokra kishajó-vezetőt is. Ugyanakkor a kőművesekre itt is nagy igény mutatkozik, csak úgy, mint a szobafestőkre és a villanyszerelőkre. Pécsett a Stardust Corporation Kft. keres táncosnőt, napi 4 órába, állandó éjszakai műszakra.

Az Észak- Alföldön434 pozícióra keresnek embert május első napjaiban. Ha valaki túl sok kreatív energiát érez magában, menjen baromfi-darabolónak Baktalórántházára, esetleg csaposnak Tiszabecsre -igaz, itt főiskolai végzettséget kérnek. Segédmunkásokat itt is szép számmal várnak, Jászberénytől Kisvárdáig, kérdés, hogy a régióban nyilvántartott több mint 130 ezer munkanélküli miért nem tudja (vagy akarja) betölteni ezeket a helyeket. A jó idő beköszöntét jelzi, hogy -a fent említett szegedi hirdetés mellett- Szolnokra is keresnek mozgó fagylaltárust, itt még a biciklitudás sem feltétel. Van viszont egy jó hírünk azoknak, akik azt gondolták, hogy múlt havi körképünkben nagy sikert arató kompkormányosi pozíciót pikk-pakk betöltötték: nos, Vásárosnamény továbbra is tárt karokkal fogadja a révész végzettségű szakembereket.

Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ menüpontjában ezúttal 318 állásajánlat szerepel, 16-tal kevesebb, mint április elején. A salgótarjáni Demarco Spa Kereskedelmi Kft. például szakképzettség nélküli dietetikust keres, Mátranovákon viszont akár 180 ezret is kereshet egy jól dolgozó lakatos. Gyöngyösre műkörömépítőt, Balassagyarmatra molnárt, Kazincbarcikára pedig marketingmenedzsert keresnek. Sárospatakon pedig van szabad hely egy -legalább szakmunkásképzőt végzett- kultúrcikkbolti eladónak.

A Közép-Dunántúlon - a többi régióhoz viszonyítva- meglehetősen kevés, mintegy 252 betöltetlen pozíció szerepel az ÁFSZ honlapján. Láthatóan kevesebb segédmunkást, kőművest, vagyonőrt és eladót keresnek a régióban, mint máshol, de elmondhatjuk, hogy a "slágerszakmákban" itt is ugyanúgy megvannak az üres helyek. A vadregényesebb állást keresők számára jó hír, hogy Tatán keresnek lovászt és lovastúra-vezetőt, a Honvédség székesfehérvári bázisára pedig pilótát. Úgy tűnik, hogy a Balaton északi partján kevesebb vendéglátóipari idénymunkást keresnek, mint a déli éttermekbe és szállodákba, de azért Balatonfüreden és Tihanyban is adódnak lehetőségek.

Közép- Magyarországon 327 szabad állást találtunk, jelentős részüket természetesen fővárosi munkaadók kínálják. Egy fóti kft. PET palack összepréselőt keres, Pusztavacson pedig brigádvezetőre van szükség (facsemete termelő szakiránnyal). Az állástalan könyvelők is jó eséllyel kereshetnek a régióban, hatnál is több szabad pozíció várja őket. A 6. kerületbe és Dabasra is keresnek pszichológust, de három óvodapedagógusi hely is kiadó. És ha valaki arra vágyik, hogy üzletkötőként dolgozhasson, ne habozzon, hanem azonnal keresse fel a régió valamely munkaügyi kirendeltségét. A Bosnyák-téri piacra viszont gombaszakellenőröket várnak, nem kevesebb mint havi bruttó 200 ezerért.

A Nyugat-Dunántúlon 536 betöltetlen állás vár a munkakeresőkre. Győrben van szabad hely wellness tanácsadók számára, szintén a nyugati megyeszékhelyre keresnek piercingest - egy év gyakorlattal. A magyar tenger nyugati részén is tömegesen keresnek dolgozókat különféle éttermek, szállodák - jól látható, hogy vannak állások a magyar turizmusban. Akik az olcsó napozást kedvelik, azok Csornán és Sopronban is elhelyezkedhetnek úszómesterként, kevésbé vidám munkát kínál a dénesfai Szent Glória Temetkezési és Szolg. Kft: temetésszolgáltatási munkást keresnek. A Győri Balett pedig balettművészt szerződtetne, 1-2 éves gyakorlattal. 

A legfrissebb állásajánlatok megtalálhatóak az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján!

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.27 16:17
A Magyar Közlöny 2021. évi 162. számában, 2021. szeptember 3-án jelen meg a Kormány 510/2021. (IX.3....
hrdoktor  |  2021.09.27 06:52
Legtöbbször vérzési rendellenességek, felfázás, folyás, hasi görcsök, fájdalmas együttlét és családt...
coachco  |  2021.09.26 18:00
Ezek az olaszok! Ezek tényleg tudnak valamit! [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.09.24 18:55
Egyből azzal kezdeném, hogy kiegészítem a címet, mert nem csak idézetekre, hanem szakmai mondásokra...
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05