34 °C Budapest

2615 állásajánlat: bebizonyítjuk, hogy Te is találsz munkát!

2009. május 8. 05:55

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat rendszerében május első napjaiban 2615 állásajánlatot találtunk. Van azonban egy rossz hírünk: míg egy hónappal ezelőtt 16, májusban már csak 8 kínai étterembe keresnek szakácsot. Vannak viszont szabad helyek a turizmusban, a fagyistriciklik nyergében és a Győri Balettben.

A Dél- Alföldön május elején 446 szabad állás vár arra, hogy valaki betöltse. Három hely van autóvillamossági szerelőműszerészek, egy autófényezők számára, de ha valaki a gépek helyett természetközelibb élményre vágyik, elmehet halásznak Sándorfalvára, bruttó 72 ezres fizetésért. Alkalmi segédmunkásokat legalább húszat keresnek, autópálya-építéstől egészen a juhászkodásig. A régió szinte minden nagyobb városában keresnek bolti eladót, a gyulai Aranel Kft. feltételei között szerepel, hogy az illető tudjon varrni, illetve rendelkezzen "divat iránti érzékenységgel". Kissé talán férfiasabb munka, de a régióban hét helyre is keresnek hentest illetve húsbolti eladót. Ugyanakkor óriási hiány mutatkozik kőművesekből: egy tucatnyi szakember játszva el tudna helyezkedni. Egy szegedi vállalkozó pedig triciklis fagylaltárust keres, óránként 500 forintért. A munka speciális követelménye, hogy az illető tudjon biciklizni.


Videó: És megint dühbe jövünk (Pari e dispari, 1978. Rendezte: Sergio Corbucci)


A Dél-Dunántúlon is kevesebb lett a szabad álláshelyek száma, ezúttal 300 pozícióra pályázhatunk. Jól látható, hogy a vendéglátósok már készülnek a balatoni szezonra: recepciósból, pincérből, szakácsból, pultosból és cukrászból is nagy kereslet mutatkozik. A turizmushoz kapcsolódva keresnek még takarítókat, szobaasszonyokat, masszőröket, sőt, Siófokra kishajó-vezetőt is. Ugyanakkor a kőművesekre itt is nagy igény mutatkozik, csak úgy, mint a szobafestőkre és a villanyszerelőkre. Pécsett a Stardust Corporation Kft. keres táncosnőt, napi 4 órába, állandó éjszakai műszakra.

Az Észak- Alföldön434 pozícióra keresnek embert május első napjaiban. Ha valaki túl sok kreatív energiát érez magában, menjen baromfi-darabolónak Baktalórántházára, esetleg csaposnak Tiszabecsre -igaz, itt főiskolai végzettséget kérnek. Segédmunkásokat itt is szép számmal várnak, Jászberénytől Kisvárdáig, kérdés, hogy a régióban nyilvántartott több mint 130 ezer munkanélküli miért nem tudja (vagy akarja) betölteni ezeket a helyeket. A jó idő beköszöntét jelzi, hogy -a fent említett szegedi hirdetés mellett- Szolnokra is keresnek mozgó fagylaltárust, itt még a biciklitudás sem feltétel. Van viszont egy jó hírünk azoknak, akik azt gondolták, hogy múlt havi körképünkben nagy sikert arató kompkormányosi pozíciót pikk-pakk betöltötték: nos, Vásárosnamény továbbra is tárt karokkal fogadja a révész végzettségű szakembereket.

Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ menüpontjában ezúttal 318 állásajánlat szerepel, 16-tal kevesebb, mint április elején. A salgótarjáni Demarco Spa Kereskedelmi Kft. például szakképzettség nélküli dietetikust keres, Mátranovákon viszont akár 180 ezret is kereshet egy jól dolgozó lakatos. Gyöngyösre műkörömépítőt, Balassagyarmatra molnárt, Kazincbarcikára pedig marketingmenedzsert keresnek. Sárospatakon pedig van szabad hely egy -legalább szakmunkásképzőt végzett- kultúrcikkbolti eladónak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Közép-Dunántúlon - a többi régióhoz viszonyítva- meglehetősen kevés, mintegy 252 betöltetlen pozíció szerepel az ÁFSZ honlapján. Láthatóan kevesebb segédmunkást, kőművest, vagyonőrt és eladót keresnek a régióban, mint máshol, de elmondhatjuk, hogy a "slágerszakmákban" itt is ugyanúgy megvannak az üres helyek. A vadregényesebb állást keresők számára jó hír, hogy Tatán keresnek lovászt és lovastúra-vezetőt, a Honvédség székesfehérvári bázisára pedig pilótát. Úgy tűnik, hogy a Balaton északi partján kevesebb vendéglátóipari idénymunkást keresnek, mint a déli éttermekbe és szállodákba, de azért Balatonfüreden és Tihanyban is adódnak lehetőségek.

Közép- Magyarországon 327 szabad állást találtunk, jelentős részüket természetesen fővárosi munkaadók kínálják. Egy fóti kft. PET palack összepréselőt keres, Pusztavacson pedig brigádvezetőre van szükség (facsemete termelő szakiránnyal). Az állástalan könyvelők is jó eséllyel kereshetnek a régióban, hatnál is több szabad pozíció várja őket. A 6. kerületbe és Dabasra is keresnek pszichológust, de három óvodapedagógusi hely is kiadó. És ha valaki arra vágyik, hogy üzletkötőként dolgozhasson, ne habozzon, hanem azonnal keresse fel a régió valamely munkaügyi kirendeltségét. A Bosnyák-téri piacra viszont gombaszakellenőröket várnak, nem kevesebb mint havi bruttó 200 ezerért.

A Nyugat-Dunántúlon 536 betöltetlen állás vár a munkakeresőkre. Győrben van szabad hely wellness tanácsadók számára, szintén a nyugati megyeszékhelyre keresnek piercingest - egy év gyakorlattal. A magyar tenger nyugati részén is tömegesen keresnek dolgozókat különféle éttermek, szállodák - jól látható, hogy vannak állások a magyar turizmusban. Akik az olcsó napozást kedvelik, azok Csornán és Sopronban is elhelyezkedhetnek úszómesterként, kevésbé vidám munkát kínál a dénesfai Szent Glória Temetkezési és Szolg. Kft: temetésszolgáltatási munkást keresnek. A Győri Balett pedig balettművészt szerződtetne, 1-2 éves gyakorlattal. 

A legfrissebb állásajánlatok megtalálhatóak az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján!

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.06 09:24
Kutatási eredmények szerint a gyakori digitális média használat körülbelül 10%-kal növeli az ADHD-ra...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem